Van’da Genç istihdama büyük destek Geliyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, emek yoğun sektörlerde gençlerin istihdamını sağlamak amacıyla özel sektörü kullanıma hazır üretim tesisleri ile destekliyor. 33 ilde uygulanan Çalışan ve Üreten Gençler Programı ile 161 fabrika toplamda 55 bin gence ekmek kapısı olacak.

Van’da Genç istihdama büyük destek Geliyor
Yayınlama: 03.05.2023
A+
A-

Üreten Gençler Programı ile sağlanacak

Gençlerin yaşadıkları illerde istihdama katılmaları hedefiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek üzere “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” hazırlandı. Program oluşturulurken Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün hazırladığı raporlardan yararlanıldı. Programın tanıtımı ve faaliyete başlayan tesislerin açılışı nedeniyle İzmir’de tören düzenlendi. “dedi.

Bakan Varank da genç işsizliğin yüksek ve kadın istihdamının da görece düşük olduğu bölgelerde modern üretim ve hizmet tesisleri yaparak özel sektörü desteklediklerini anlatarak, “Kurduğumuz tesislerle tarihlerinde ilk defa ihracat yapan ilçelerimiz oldu. Şanlıurfa’da 2011 yılında ayakkabı sektöründe çalışan sayısı 35 iken, bugün yaklaşık 3 bin kişi çalışıyor ve üretimin yarısı da ihraç ediliyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılışları yapılan Muş, Iğdır ve Şanlıurfa’daki fabrikalara canlı bağlantılar gerçekleştirildi. Iğdır’da 451 gence istihdam sağlayan, 2 bin metrekare kapalı alana sahip çağrı merkezinin açılışını Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim yaptı. Çalışan ve Üreten Gençler Programı ile 111 proje, 1.3 milyar liralık bütçe ile destekleniyor. 161 atölye kurulması ve bu atölyelerde 55 bin kişinin istihdam edilmesi hedeflenen program çerçevesindeki 50 projenin inşaatı tamamlandı. 26 projedeki 46 atölye firmalara tahsis edildi. Tekstil, hazır giyim, mobilya, ayakkabı, sera ve çağrı merkezi gibi sektörlerde 3 bin 936 gencin istihdama katılması sağlandı.

Program dahilindeki üretim tesislerinde sosyal donatılar da ihmal edilmedi. Kreş, spor tesisi ve eğitim alanları da fabrikalarla bütünlük olacak şekilde tasarlandı. Program, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kars, Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli ve Van illerinde uygulanıyor.

Törene Cumhurbaşkanlığı Dijital Dön

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.