Van uçuş sorunu ile ilgili bakandan açıklama geldi

Son birkaç aydır Van’ın gündeminden hiç düşmeyen, yaz aylarının da en çok konuşulan konusu olan uçuş sorunu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan açıklama geldi.

Van uçuş sorunu ile ilgili bakandan açıklama geldi
Yayınlama: 14.09.2023
A+
A-

Yeşil Sol Parti (YSP) Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit’in Van’daki uçuş sorunlarını konu eden soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan cevap geldi.

Yaz ayları boyunca tartışılan konu ile ilgili detaylı bir malumatı bakanlığa sunan Van vekilinin önergesine cevaben verilen açıklamada uçuş sayısının artırılması ve fiyat politikası gibi konulara değindi.

İşte Uraloğlu’nun Sayyiğit’in önergesine verdiği o cevap;

FİYATLARAL İLGİLİ DETAY PAYLAŞTI

“Türkiye genelinde 2022 yılında toplam (İç hat ve Dış hat) 1.488.626 uçuş trafiği gerçekleşmiştir. Van Ferit Melen Havaalanı’na son beş yılda (Haziran sonu) toplam 82.061 uçuş trafiği gerçekleşmiştir.
Havayolu iç hat direkt uçuşlarda bilet tavan fiyatı; uçak kapasitesinin %85’lik kısmı için 1650 TL, %15’lik kısmı için 2500 TL olarak belirlenmiş olup, aktarmalı ya da dış hat uçuşlar ile ilgili tavan fiyat uygulaması bulunmamaktadır. İç hat direkt uçuşlarda belirlenen tavan fiyatın üzerinde bilet satış ücreti tespit edildiğinde yolculara ek paketlerin sunulduğu ve yolcularca bahse konu paket hizmetlerinin kabul edildiği anlaşılmaktadır.”

 

BAKAN UÇUŞ SAYISININ ARTIRILMASI KONUSUNDA ŞİRKETLERİ İŞARET ETTİ

“Diğer yandan, Havayolu işletmeleri; serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlardır. Hava meydanlarına uçuş başlatılması, ilave hat konulması, uçuş saatlerinin değiştirilmesi, aktarmalı/aktarmasız uçuş ile seferin icra edilmesi vb. hususlar; havayolu işletmelerinin kendi uhdelerinde olup, havayolları, filo yapıları, filo müsaitliği, slot saatleri ve filolarında bulunan hava araçlarının bağlantıları çerçevesinde uçuş saatlerini kendileri belirleyerek talepte bulunmaktadır. Uçuş başvurusu olması halinde, ilgili mevzuat kapsamında Bakanlığımızca değerlendirilmeye alınmaktadır.”

şehrivan

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.