Vali Ozan Arıtma Tesisinde İncelemelerde Bulundu

Van Valisi Ozan Balcı Merkez İleri Biyolojik Arıtma tesisinde incelemelerde bulunarak son durumu hakkında bilgi aldı.

Vali Ozan Arıtma Tesisinde İncelemelerde Bulundu
Yayınlama: 25.09.2023
Düzenleme: 25.09.2023
A+
A-

Van’daki çözülmeyen sorunlarında biri olan artıma tesisi Van Gölü’nü kirlilikten kurtaracak Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla devreye alınarak hizmete başlamıştı.

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından 2018 yılında İskele Mahallesinde yapımına başlanan ‘Van Merkez Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ tamamlandı. Van’ın 50 yıllık arıtma ihtiyacını karşılayacak olan tesis aynı zamanda Van Gölü’nün kirlilikten de korunmasını sağlayacak. Türkiye’nin en iyi ve teknolojik tesislerinden biri olan ‘Van Merkez Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ yaklaşık 180 Milyon TL’ye mal olmuştu.

Vali Ozan Arıtma Tesisinde İncelemelerde Bulundu

Daha sonra çalışmadığına dair çıkan haberler ve çevrede oturanların mahalle sakinlerin tepkisi birçok kez gündeme gelmesine neden oldu.

VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan’dan tesisin işleyişi ile ilgili bilgi alan Vali Ozan Balcı, “Arıtma tesisinin Van Gölü’nün korunmasında önemli bir yeri var. Ayrıca Van Gölümüzün korunması için 3 ilçemizde arıtma tesisinin yapımı devam ediyor. 3 ilçemizde de ihale aşamasındayız. Bunun yanı sıra dip çamuru temizleme çalışmalarımızda şimdiye kadar 1 milyon 250 bin metreküp çamur temizledik.”dedi.

Vali Ozan Arıtma Tesisinde İncelemelerde Bulundu

Vali Balcı,“Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yürütülen Van Gölü Koruma Eylem Planı kapsamında gölümüzü gelecek nesillere masmavi olarak taşımak için aralıksız çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.