Van Havalimanı kaç gün kapalı kalacak

Aylar önce kapanacağı haberi gündeme bomba gibi düşen Van Ferit Melen Havalimanı ile ilgili iddialar bir bir yanıt bulmaya başladı.

Van Havalimanı kaç gün kapalı kalacak
Yayınlama: 02.05.2024
A+
A-

Aylardır gündemdeki yerini koruyan Van Ferit Melen Havalimanı ile ilgili detaylar şekillenmeye başladı.

Uçuşlar aksayacak mı?

Bir süre önce gündeme gelen fakat daha sonra uzun bir süre belirsizliğini koruyan Van havalimanının kapanması ile ilgili detaylar belli oldu. Zemindeki çalışmalardan dolayı tadilata girecek olan havalimanındaki süreç belli olurken, iki etaplı çalışmalar geçtiğimiz günlerde başladı. İlk etap çalışmalarının havalimanı kapanmadan ilerleyeceği ve bu süreçte bir aksama olmayacağı öğrenilirken o çalışmalar ile ilgili yeni detaylar da belli oldu.

Bir süre havalimanı kullanılmayacak

Edinilen bilgiye göre bir kaç ay boyunca ilk etap çalışmaları yapılacak olan o alanda, bir süre sonra ikinci etap çalışmaları başlayacak ve bu süreçte havalimanını kullanmak mümkün olmayacak.

Uçuşlar uzun süre Muş’tan yapılacak

İkinci etap çalışmaları devam ederken havalimanı üç aya yakın bir zaman kapalı kalacak ve Van’a gelmek ve gitmek isteyen yolcular Muş Alparslar Havalimanı üzerinden uçuş gerçekleştirilecek. Bu süreçte yapılacak uçuşlar için de iki il arasında ücretsiz araçlar ile sevk işlemleri gerçekleştirilecek.

KAYNAK: ŞEHRİVAN GAZETESİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.