Tuci: Bu hareketin Hiçbir İzahı Yok! Kılıçdaroğlu

Cumhurbaşkanı adayı kemal Kılıçdaroğlu’nun seccadeye ayakkabı ile basması toplumda tepkilere neden olurken bir kınamada Din-bir-Sen Van Şube başkanı Halit Tuci’den geldi.

Tuci: Bu hareketin Hiçbir İzahı Yok! Kılıçdaroğlu
Yayınlama: 03.04.2023
A+
A-

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Başkan Tuci “ Yok bunun hiçbir izahı yok.” Diyerek tepki gösterdi.

Türkiye gibi dini hassasiyetleri yüksek bir toplumda bir Cumhurbaşkanı adayının Ramazan ayı içerisinde teravih namazın saatinde seccadenin üzerine ayakkabıyla basması büyük bir gaflettir diyen Tuci i” Gafletten’de öte skandaldır.” Cümlesini kullandı.

 

Tuci açıklamasında,” Namaz kılan milyonlarca insan bu pozu ayıplar. Kutsalına saygı gösterilmemesine öfkelenir. Mesele sadece seccadeye ayakkabıyla basma hatasından ibaret de değil aslında. Daha büyük bir sembolik karşılığı var. Bu görüntü yıllarca CHP’ye atfedilen “Dinden uzak parti” iddiasının kanıtı olarak sizlere sunuyoruz.

 

YANİ SECCADEYE AYAKLARIYLA BASAN BİR MÜCAHİDE ŞAHİT OLDUK.

Mücahitliğe yeni bir boyut kazandırıyor anlaşılan. İslam ve Müslümanlar böylesi bir saygısızlığı asla hoş görmezler ve bunu da kınadığımızı ifade etmek isterim. Bu tür eleştirileri yaptığımızda ‘Siyasi istismar yapıyor’ diyorlar. Biz niye istismar yapıyoruz. Gördüğümüz fotoğrafı, yapılan saygısızlığı, yapılan bunca değerleri aşağılamayı kınıyoruz. Reddediyoruz. Bunu kınamamak aslında, burada, tutum ve tavır almamak yanlış olur. Biz doğru olanı yapıyoruz. Burada istismarı yapan, oruç tutmadığı halde iftara gidenlerdir. Burada istismarı yapan, cuma kılmadığı halde seçim vakti cuma namazını cami cami gezenlerdir. Öyle şey mi olur? Herkes kimin ne yaptığını da biliyor. Bu büyük saygısızlığı kınadığımı ifade etmek isterim. Aziz milletimizin de bu hadiseyi enine boyuna değerlendirdiğine, vicdan terazisine tarttığına yürekten eminim. Özür değil’de özgünüm mesajı  göndermiş. Bu da tabi ayrı bir gaflettir. Yanlışını anladığını gösteriyor” fakat özrü kabahatinden beter.

 

Tuci, İşte o tepkilerden bazıları;

*Namazda gözü olmayanın, ezanda kulağı olmazmış. Rabbim sizin istismar ettiğiniz şeyleri ayağınıza dolayarak gerçek yüzünüzü ortaya çıkarttı. İstediğin kadar ponçik özürler dile. Artık bu milleti takiyye yaparak kandıramayacaksınız.

*Sen bu sözlerle sadece sana oy vermek zorunda olan yüzde 25’lik bir kitleyi kandırırsın. Bizler sizin ciğerinizi de, ne niyetle yaptığınızı da biliyoruz

*’Biz dini kullanırız, milleti kandırırız diyecektiniz’ herhalde?

*Gerçekten İslami hassasiyetlerin olsaydı bastığın yerde Seccade olduğunu fark ederdin Fark edemedin Çünkü oy uğruna tutmadığın orucun iftarını açıyor, 5 vaktini kılmadığın Namaz için Cuma’ya gidiyorsun. Yazıklar olsun senin gibi Din Tüccarlarına ve sana oy verenlere

*Ne istismarı, onca insan orada o seccadeleri nasıl görmezler. Hiç bir eleştiriye tahammülünüz yok hemen “din istismarına” bağlamaya çalışıyorsunuz. Asıl kendinize bakın siz.

*Önündeki seccadeyi göremeyen adam Türkiye’nin önündeki engelleri nasıl görecek nasıl çözüm üretecek ? İnsan gerçekten hayret ediyor.

*Kemal bey hem Seccadeye ayakkabı ile basıp hem de Milletin vicdanına nasıl bırakıyorsunuz?? Sizi Millet olarak kınıyoruz!!

*Namaz kılmak için değil de sadece süs olsun diye seccade serdiğinizde işte böyle olur.

*Üzgün mü? Yakalandın sadece! Seccadeyi hadi sen tanımadın, onca kurmayın, onca danışmanın var onlarda mı tanımadı! Kör de değilsiniz. Seccadeyi bilmeyen, milleti nasıl bilsin!

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.