Son anket sonuçları açıklandı

Yerel seçime aylar kala araştırma şirketleri Türkiye genelinde anketlerini sürdürüyor. Seçmene İsrail’in Gazze’deki katliamı, Özgür Özel, ittifak ve seçeceği parti soruldu. İşte son anketin sonuçları…

Son anket sonuçları açıklandı
Yayınlama: 05.12.2023
A+
A-

İVEM Araştırma’nın Aralık ayı Türkiye siyasi gündem anketini köşesine taşıyan Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin, kritik konulara değindi.

İşte Şahin’in köşe yazısından önemli bölümler:

Araştırmaya göre Türk halkının yüzde 75,9’u İsrail’in Gazze’de bir katliam yaptığını düşünüyor. Yüzde 1,9’luk bir kesim ise “İsrail, Hamas’ın saldırısına karşılık veriyor” diyor!

AK Partililerin yüzde 80,3’ü, CHP’lilerin 74,3, MHP’lilerin 75,9’u İsrail’in katliam yaptığı konusunda hemfikir. Ancak bu oran TİP seçmeninde yüzde 68,5, Zafer Partisi seçmeninde ise yüzde 62,9’a kadar düşüyor. HEDEP’lilerin 72,3’ü Filistinlileri haklı buluyor. İsrail’i haklı bulan HEDEP’lilerin oranı 12,5, Zafer Partililerin oranı ise 11,2!

CHP’LİLERİN ÖZGÜR ÖZEL YORUMU

Siyasi gündem araştırmasında CHP’deki değişim de sorulmuş. Özgür Özel’in CHP politikalarını değiştireceğini düşünenlerin oranı 41,8. Kılıçdaroğlu ile aynı politikaları takip edeceğini söyleyenlerin oranı ise 35,2.

“Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’ndan farklı politikalar izlerse oyunuz değişir mi?” sorusuna ise yüzde 27,7 “Evet” cevabını veriyor. “Hayır oyum değişmez” diyenlerin oranı ise 57,6.

YEREL SEÇİMDE SEÇMEN İTTİFAK İSTEMİYOR

Ankete göre vatandaşların yüzde 48,9’u oy verdiği partinin yerel seçime her yerde kendi adaylarıyla girmesini istiyor. Yüzde 40,1’lik bir kesim ise bazı il ve ilçelerde ittifakla girmesinden yana.

ANKETTE AK PARTİ ÖNDE

Ankete göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti’nin oyu yüzde 37..AK Parti’yi yüzde 27,9 ile CHP, yüzde 9,9 ile HEDEP, yüzde 7 ile MHP, yüzde 6,6 ile İyi Parti, yüzde 2,6 ile Zafer Partisi ve yüzde 2,4 ile YRP takip ediyor.

KAYNAK: MİLLİYET

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.