Siyasi partilerin aday listeleri için son saatler

Siyasi partilerin 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne katılacakları milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etmeleri için belirlenen süre bugün saat 17.00’de dolacak.

Siyasi partilerin aday listeleri için son saatler
Yayınlama: 09.04.2023
A+
A-

Öte yandan CHP PM bu sabah toplandı. İşte partilerdeki son durum…

YSK’nın seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Takvime göre siyasi partilerin milletvekili aday listelerini bugün saat 17.00’ye kadar YSK Başkanlığı’na sunması gerekiyor.

Teslim edilen listeler YSK tarafından incelenmeye başlanacak, eksiklik bulunması halinde bunların tamamlanması için ilgililere 14 Nisan’a kadar süre tanınacak. Ardından geçici aday listeleri 15 Nisan’da, kesin listeler ise 19 Nisan’da ilan edilecek. Siyasi partilerin seçim çevreleri itibarıyla milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar, radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek.

CHP Parti Meclisi 5 KEZ ERTELENDİ

Öte yandan CHP Parti Meclisi dün akşamda bu yana 5 kez ertelendi. Habertürk’ten Mahir Kılıç’ın haberine göre toplantı bu sabah MYK toplantısının bitiminin ardından başladı. Aday listelerine son şeklinin verilmesinin ardından CHP’nin öğle saatlerinde aday listesini YSK’ya sunması bekleniyor.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.