Erdoğan kamudaki tasarruf hedefini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı sona erdi. Toplantıda ekonomideki son durumun yanı sıra öğretmen atamaları ele alındı.

Erdoğan kamudaki tasarruf hedefini açıkladı
Yayınlama: 07.05.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kamuda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımlara devam edeceklerini ve bu alanda topluma öncü olacaklarını belirtti.

 

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Ekonomideki hedeflerimize daha çok üreterek, ihracat yaparak varabiliriz”

Dünya Bankası, İslam Kalkınma Bankası, Asya Altyapı ve Kalkınma Bankası ile 50 milyar dolara yakın parayı kalkınma projelerimizde kullanacağız. Kredi derecelendirme kuruluşları not artırımına gidiyor. Türkiye ekonomide belirlediği hedeflerine daha çok üreterek, ihracat yaparak varabilir. Biz zengin yeraltı kaynaklarına sahip değiliz. Petrolümüzü, doğalgaz ve madenlerimizi yeni yeni keşfetmeye, işlemeye, ekonomiye kazandırmaya başladık. Gabar’da günlük 40 bin varili geçti. Yıl sonuna doğru bu rakam 100 bin varile ulaşacak.

“Kamuda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımlar atacağız”

Enerji faturamız büyümemize paralel olarak kabarıyor. Üretim, yeni pazarlara ihraç ederek, içeride tasarruf kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Daha az kaynak kullanarak daha büyük etki oluşturacak projelere ağırlık vereceğiz. Buna kamu olarak inşallah biz öncülük ve rehberlik edeceğiz. Kamuda taşıtlar, binalar, haberleşme giderleri, cari harcamalar, hizmet içi eğitim, yurt dışı seyahat, kamu istihdamı gibi alanda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımlar atacağız. Hem vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin kalitesini artıracağız. Ekonomi yönetimimizi bu konuda gerekli çalışmaları tekemmül ettirmek için talimatlandırdım. Bu bağlamda kamuda 100 milyar liralık tasarruf hedefliyoruz.

ensonhaber

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.