Onlar Vanlı Gönül Kahramanları

Van’da 7’den 77’ye binlerce gönüllü, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilimizdeki depremlerde mağdur olan depremzedeler için seferber oldular.

Onlar Vanlı Gönül Kahramanları
Yayınlama: 11.02.2023
A+
A-

Ülkemizi yasa boğan ve 10 ilimizde meydana gelen büyük yıkımlara neden olan depremin ardından yaraları sarmak için Van’da 200’den fazla gönüllü insan geceli gündüzlü çalışıyor.

2011 yılında yaşanan Van depreminden etkilenen Van halkı aynı felaketin yaşandığı bölgeye battaniyeden kışlık kıyafete, hijyen ürünlerinden ısıtıcıya kadar birçok temel ihtiyaç malzemesini depremzedelere ulaştırmak üzere gönül bağı kurdular.

Onlar Vanlı Gönül Kahramanları

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Erdem Babadağlı adlı gönüllü,”  Atatürk lisesinde 200 yakın Van halkından oluşan gönüllü genç depremin ilk gününden itibaren depremzedeler için canla başla çalışıyoruz. Kente bulunan Mahallelerden gelen yardımlar burada toplanıyor. Toplanan yardımları gönüllü arkadaşlarımızla birlikte paketleyim deprem bölgesine ulaştırmaya çalışıyoruz.” Dedi.

Başka bir gönüllü ise ,” biz bu depremi yaşadık. Onları en iyi biz anlarız. Van Halkı deprem bölgesinde yaşayanlar için tek yürek oldu. Allah bu felakette enkaz altında kalanları yardımcısı olsun. Vanlı gönülleri olarak sunun kadar kardeşlerimizin yanındayız.”

Vanlı gönüllüler, lojistik merkezi haline gelen toplama merkezlerine gelen yardımları güzelce paketleyip tırlara yüklüyor. Ardından tırlar deprem bölgesine gönderiliyor.

Onlar Vanlı Gönül Kahramanları

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.