Mehmet Ali Erbil’e hapis cezası

Mehmet Ali Erbil’e ‘Hakaret’ suçundan 13 bin 100 TL adli para cezası ile ‘Cinsel taciz’ suçundan ise 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İşte detaylar…

Mehmet Ali Erbil’e hapis cezası
Yayınlama: 02.03.2023
A+
A-

Taciz iddiasıyla yargılanan Mehmet Ali Erbil’e 4 ay 15 gün hapis cezası

Klibinde oynadığı fenomen Ece Ronay Bilir’i taciz ve tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan sunucu Mehmet Ali Erbil, 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Klibinde oynadığı sosyal medya fenomeni Ece Ronay Bilir’e attığı mesajların ifşa olmasının ardından hakkında ‘elektronik haberleşme aracılığıyla cinsel taciz’, ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından 8 yıl 10 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açılan Mehmet Ali Erbil’in yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 67. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına Ece Ronay Bilir ve sanık Mehmet Ali Erbil katılmazken, taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Mehmet Ali Erbil hakkında ‘Tehdit’ suçunun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle bu suçtan beraat kararı verdi.

‘Hakaret’ suçundan 13 bin 100 TL adli para cezası ile cezalandırılan Erbil, ‘Cinsel taciz’ suçundan ise 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

ECE RONAY VE MEHMET ALİ ERBİL OLAYI NE?

Sosyal medya fenomeni Ece Ronay, bir dönem çıkardığı şarkısının klibinde yer alan Mehmet Ali Erbil’in kendisine gönderdiği mesajları ifşa ederek, tacize uğradığını iddia etmişti. 1,3 milyon takipçisinin bulunduğu Instagram hesabından mesajları ifşalayan Ece Ronay, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Gün geçmiyor ki ülkemizde bir kadın daha tacize ve şiddete uğramasın. Şiddet diyorum çünkü psikolojik şiddet de şiddetin bir türevidir. Mehmet Ali Bey’i linçlemiştim, sonra bana mesaj atıp ağlayarak hastayım dediği için konuyu kapatıp özür dilemiştim. Klibimde oynamasını teklif ettim, kabul etti. Zaten çok değil, 5 saniye falan görünüyor klipte.”

Mehmet Ali Erbil'e hapis cezası

ECE RONAY KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Ece Ronay, 17 Kasım 1991 yılında Diyarbakır’da dünyaya geldi. 29 yaşındaki Ronay, Beslenme ve Diyetik Bölümü mezunudur. İlk olarak yayınladığı videolar ve paylaşımlarla adını duyuran sosyal medya fenomeni ardından yayınladığı şarkılarla geniş izlenme rakamlarına ulaştı.

“Karpuz” şarkısı ardından “Git Çatla” isimli şarkısıyla ismini geniş bir kitleye duyurdu. Karamela ile 8.4 milyon, Karpuz ile 76 milyon, Şiki Şiki ile 84 milyon ve Baba Yorgun ile 43 milyon izlenme rakamlarına ulaşan Ronay Youtube’da 831 bin, Instagram’da 1.3 milyon takipçi sayısına sahip.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.