Mehdi Oğuz: Kürt Halkı CHP Zihniyetini Unutmadı

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Mehdi Oğuz Serhad FM’e konuk olduğu programda seçimi dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Mehdi Oğuz: Kürt Halkı CHP Zihniyetini Unutmadı
Yayınlama: 24.05.2023
Düzenleme: 24.05.2023
A+
A-

Mehdi Oğuz’dan seçim değerlendirmesi

Mehdi Oğuz yaptığı konuşmada, “Yaklaşık iki yıldır Ülkemizin gündeminde olan seçim atmosferi baya tartışıldı ve nihayetinde 14 Mayıs’ta halkımız sandığa giderek tercihini yaptı. 28. Dönem Milletvekili seçimlerine ilişkin olarak sonuçlar ortaya çıktı. Fakat Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise halkımız tercihini 2. tura bıraktı.

Bu vesile ile çıkan sonuçların hayırlı olmasını dilerim. Cumhur ittifakının mecliste çoğunluk elde etmesini büyük bir başarı olarak değerlendiriyorum. Çünkü birçok kesimde araştırmalar da millet ittifakının mecliste çoğunluk oluşturacağı dile getiriliyordu. Millet ittifakı çeşitli alanlarda halkı umutsuzluğa düşürmek için kendilerinin kazanacağını lense ettiler. Fakat Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi kabiliyeti buna imkân tanımadı. Gördüğümüz kadarıyla MHP anketlerde baraj altı kalırken seçimden sonra en çok oy alan üçüncü parti oldu. Burada görüyoruz ki CHP istediği oyu alamadı. Diğer partilerle ittifak kurmasına rağmen istediği oyları almayı başaramadı. Yine Yeşil Sol Partisinin ciddi bir oy düşüşü söz konusudur. İYİ Parti cephesi de sürekli anketlere bakarak yüksek oy alacaklarını belirtiyorlardı ve sonuç olarak bunların hiç biri gerçekleşmedi.” İfadelerini kullandı.

“KÜRT HALKI CHP ZİHNİYETİNİ UNUTMAMIŞTIR”

Kürt halkının CHP zihniyetinin yaptığı katliamları unutmadığını dile getiren Mehdi Oğuz, “Yeşil Sol Partisinin oy kaybetmesinin birden fazla nedeni var. CHP ile ittifak yapmalarının Kürt halkı tarafından olumlu bir karşılığı olmadı. Büyük bir çoğunluğu Kılıçdaroğlu’na oy vermiş olabilir ama bu desteğin beklentilerin çok altında olduğunu görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Kürtlerin, Kürtlere en büyük zulmü yapan Kürtleri inkar eden Kürtlerin her türlü özelliği ile düşmanlık halinde olan ve Dersim Zilan başta olmak üzere birçok katliam gerçekleştiren, binlerce Kürt katleden, Şeyh Said ayaklanmasında yine acımasızca katliamlar yapan, kısacası Kürtlere yer yönüyle büyük bir dram yaşatan CHP zihniyetiyle aynı ortamda bulunmaları desteklemeleri Kürt halkında ciddi bir karşılık görmüş değil. CHP normal bir parti değil. CHP bir ideoloji partisidir. Yüz yıllık Cumhuriyet tarihine dönüp baktığımızda birçok parti geldi gitti ama CHP sistemin partisi olmaktan kaynaklı hiçbir zaman bitmedi. Seçimden önce söylemleri tamamen Kürt halkımızı kandırmaya yönelik çalışmalardı. Kürt sorununu çözeceğiz diyorlar, hâlbuki Kürt sorununun kaynağı kendileridir.” İfadelerini kullandı.

 

“YEŞİL SOL PARTİSİ BÖLGEDE HALK ÜZERİNDEN BASKIDAN DOLAYI OY KAYBETTİ”

Yeşil Sol Partisinin kaybettiği oylara değinen Mehdi Oğuz, “Yeşil Sol Partisinin oy kaybetmesindeki diğer nedende bölgede halkın üzerinde kurdukları baskıdan kaynaklıdır. HDP PKK gibi kendilerini Kürt solu olarak ifade ettiklerine rağmen gerçek bir solcu olmadıklarını çok iyi biliyoruz. Türkiye’de sol emperyalistimin truva atıdır. Emperyalistler adına çalışırlar. En iyi yaptıkları şey Müslüman halkın inançlarıyla alay etmektir. Bu gün geldikleri noktada ABD’ye askerlik yapıyorlar.” Dedi.

 

“YENİDEN REFAH PARTİSİ DİĞER PARTİLERE KÜSEN TABANDAN OY ALDI”

Yeniden Refah Partisinin Millet ittifakında bulunan ve CHP zihniyetiyle uyuşmayan partilerden oy aldığını ifade eden Oğuz, “Yeniden Refah Partisinin öne çıkışının çeşitli nedenleri var. Bunlardan bir tanesi Saadet Partisinin CHP’yi desteklemesinden kaynaklı oluşan rahatsızlıktır. İslami hassasiyeti olan insanlar Deva, Gelecek ve Saat Partisinin CHP ittifakına katılmasına tepki olarak Yeniden Refah Partisini tercih etti. Ak Partiden uzaklaşmış o partilere yönelen insanlar CHP’den dolayı oradan da uzaklaşıp bir adres aradılar. Bu tabanın yeni adresi de kendi logosu ile seçime giren Yeniden Refah Partisi olduğunu görüyoruz. Tabi Ak Partinin de bir oy kaybı var. Bu oy kaybının da tekrar Cumhur ittifakı içerisinde dağılımın olduğunu görüyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

“SİYASİLER HALKLA BÜTÜNLEŞMELİDİR”

Açıklamasının devamında Oğuz, “Siyasetçilerin temel yaptığı hatalardan bir tanesi oyların siyasi partilerin malı gibi değerlendirmesidir. Halbuki hiçbir partinin garanti oyu yoktur. Oylar halkın oyudur. Dolayısıyla siz bir ittifak yaparken öncelikle, halkla ittifak yapmanız lazımdır. Yani siyasi partiler ittifak yapmadan önce öncelikle halkla bir araya gelip halkla ittifak yapmaları gerekiyor. İttifak yaptığını partinin oylarının tamamını garantilemiş olmaz hiçbir siyasi parti. Siz kendinizi halkta bütünleştirmeden, halkın taleplerinin görmezden gelirseniz yaptığını ittifak çokta işe yaramaz. CHP tarafından kurulan ittifaklar halkın nezdinde geçerlilik arz etmiyor. Bu yüzden seçimleri kaybettiler.” Dedi.

 

“HÜDA PAR İFTİRALARA RAĞMEN HALKIN TEVECCÜHÜNÜ KAZANDI”

HÜDA PAR yapılan bütün karalama kampanyalarına karşı halkın teveccühünü kazandığını belirden Mehdi Oğuz, “HÜDA PAR bu seçimde Recep Tayyip Erdoğan’a destek açıklaması yaptıktan sonra ve AK Parti listelerinde seçime girdikten sonra özellikle CHP kesiminden ciddi bir saldırıya maruz kaldı. Ağza alınmayacak hakaretler, iftiralar ve terör örgütü olarak gösterme çabaları var. Bütün bu hususlara rağmen HÜDA PAR’ın kullandığı dil çok nezih ve yapıcıdır. Genel başkanımız sürekli toplumu yapılan bu tahriklere karşı uyardı. Birkaç oy uğruna halkın huzurunun bozulmaması için çaba gösterdik. Çünkü seçimler bittikten sonra yine komşularımız akrabalarımızla yüz yüze bakacağız. Şuan muhalefetin bütün propaganda aracı HÜDA PAR üzerinden öne sürülen iddialardır. Halkın bu yapılan çirkin iftiralara rağmen HÜDA PAR’a teveccühü arttı.” Şeklinde konuştu.

vanolay

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.