İşte Van’ın yeni belediye başkanları

31 Mart’ta tarihi bir seçimi daha geride bırakan Türkiye’de birbirinden flaş sonuçlar çıktı. Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisi 47 yıl sonra ilk kez birinci parti oldu. AK Parti ise 22 yıl sonra ilk kez 2’nci parti oldu. Dem Parti, Van’da büyükşehir dahil tüm ilçe belediyelerini kazandı. İşte 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları ve kazanan adaylar

İşte Van’ın yeni belediye başkanları
Yayınlama: 01.04.2024
A+
A-

DEM Parti Van’daki 14 belediyeyi kazandı!

Önceki seçimde büyükşehir ve 9 ilçeyi kazanan Dem Parti, bu seçimde Van’da büyükşehir ve 13 kazandı. Henüz yüzde 100’ü açılmayan sonuçlara göre ise Van’da DEM Parti zaferini ilan etti. AK Parti’nin kaybettiği ilçelerde Yeniden Refah’ın büyük oy kaybı yaşattığı görüldü.

YENİDEN REFAH 3’ÜNCÜ BÜYÜK PARTİ OLDU

Türkiye genelinde yüzde 90’a yakın oranda açılan sandık sonuçlarına göre CHP birinci parti olurken, Ak Parti ise ikinci parti oldu. Bu seçimin sürpriz partisi olan Yeniden Refah Partisi, yüzde 6 civarındaki oyu ile Türkiye’nin üçüncü partisi haline geldi.

Türkiye genelinde de 2 ili kazanan Yeniden Refah Partisi, Van’da da üçüncü parti haline geldi. Van’da belediye kazanmasa da AK Parti’ye kaybettiren bir rol oynayan YRP, Türkiye genelinde de ses getiren sonuçlara ulaştı.

DEM PARTİ VAN’DA TÜM BELEDİYELERİ KAZANDI

Türkiye’deki sürpriz sonuçlar Van’a da yansıdı. Önceki seçimde büyükşehir ve 9 ilçeyi kazanan Dem Parti, bu seçimde Van’da büyükşehir ve 13 ilçeyi kazandı. Haritalar geç saatlere kadar Bahçesaray’ı AK Parti’nin kazandığını gösterse de DEM Parti il örgütü ise bu ilçeyi de gelen sonuçlara göre ve ıslak imzalı tutanaklara göre kazandıklarını ilan etti.

Van’daki seçimler büyük şaşkınlık yaratırken Erciş’te ise AK Parti Fatih Çiftci ile uzun süre önde götürdüğü seçimi sayım işleminin sonuna doğru kaybetti.

Henüz yüzde 100’ü açılmayan sonuçlara göre ise Van’da 14 belediyeden 14 belediyeyi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi kazandı.

DEM PARTİ’NİN OYLAR ÖNCEKİ SEÇİME GÖRE ARTTI

Önceki seçimlerde Van’da Bahçesaray, Gürpınar, Çaldıran ve Çatak’ı kazanan Ak Parti’nin karşısında Büyükşehir ve 9 ilçeyi kazanan Dem Parti, bu seçimde 2019 yerel seçimlerinde aldığı oyun üzerine çıktı.

2019 seçimlerinde yüzde 53 civarında bir oy alan Dem Parti, bu seçimde resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 55’in üzerine çıktı. Bahçesaray’ı önce kaybedip sonra kazanan Dem Parti, Büyükşehir ve 13 ilçeyi alarak Van’da bu zamana kadarki en büyük zaferini kazanmış oldu.

Türkiye genelinde en büyük zaferi aldığı illerden biri haline getiren Dem Parti, hem oy artırıp hem ilçe sayısını artırdı.

VAN’DAKİ YENİ BELEDİYE BAŞKANLARI

  • Büyükşehir – Neslihan Şedal – Abdullah Zeydan
  • Bahçesaray – Ayvaz Hazir- Nebahat Benek (Dem Parti)
  • Başkale – Şengül Polat- Fevzi Caner (Dem Parti)
  • Çaldıran – Hatice Atabay Gündoğdu- Fettah Hasçelik (Dem Parti)
  • Çatak – Reşat Eraslan- Gülten Baran (Dem Parti)
  • Edremit – Rabia Başak Koç- Cemil Komi (Dem Parti)
  • Erciş – Baran Bilici- Güler Temel (Dem Parti)
  • Gevaş – Ruknettin Hakan- Kübra Akti (Dem Parti)
  • Gürpınar – Mehmet Tahir Ertaş- Mukaddes Karakoç (Dem Parti)
  • İpekyolu – Cevdet Altındağ- Canan Uzunay (Dem Parti)
  • Muradiye – Hediye Sayiner- Barış Yılmaz (Dem Parti)
  • Özalp – Sakine Kutpınar- Ecevit Ceylancı (Dem Parti)
  • Saray – Davut Acar- Filiz Öztürk (Dem Parti)
  • Tuşba – Hanım Akkoş- Ümit Keser (Dem Parti)

Kaynak: Şehrivan

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.