İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ailesiyle vedalaştı

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Axiom Mission 3 (Ax-3) mürettebatı, aileleriyle vedalaşıp Crew Dragon uzay aracına hareket etti.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ailesiyle vedalaştı
Yayınlama: 19.01.2024
Düzenleme: 19.04.2024
A+
A-

Türkiye, tarihi yolculuğu heyecanla bekliyor. Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonunun bugünkü uçuşu için geri sayım başladı.

Gezeravcı ve 3 astronot uzay aracına gitmeden önce aileleriyle vedalaştı.

#Canlı: Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Axiom Mission 3 (Ax-3) mürettebatı, aileleriyle vedalaşıp Crew Dragon uzay aracına hareket ediyor https://t.co/puavELcWwp

— AA Canlı (@AACanli) January 18, 2024

TÜRKİYE’NİN İLK İNSANLI UZAY YOLCULUĞU, MÜZEYYEN ERKUL’DA CANLI İZLENECEK

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu, 18 Ocak’ı 19 Ocak’a bağlayan gece Türkiye saatiyle 00.49’da Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nden canlı olarak izlenebilecek.

Milli Uzay Programı’nın ilk insanlı uzay misyonu kapsamında Türk astronot Alper Gezeravcı ile birlikte İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotların da görev alacağı bu tarihi yolculuğa şahit olmak isteyen vatandaşlar için Burç kavşağındaki Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nin kapıları açık olacak.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ailesiyle vedalaştı

Bilim merkezinde fırlatma öncesi, 20.00’dan itibaren bilim filmleri gösterimi, tanıtım belgeselleri, söyleşi ve bilgi yarışması gibi bir dizi etkinlikler de gerçekleştirilecek.

 

BAKAN KACIR’DAN PEŞ PEŞE PAYLAŞIMLAR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin uzay yolculuğuna dair heyecanını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla dile getirdi.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ailesiyle vedalaştı

Kacır’ın vatandaşlar arasında farkındalık oluşturmak için yaptığı paylaşımlar şöyle:

“Ayağına astreoid değmesin! @TURKastro”

“Ayağına asteroid değmesin!” @TURKastro ‍#AlperGezeravcı #GururDuyTürkiye pic.twitter.com/TKjBnBd5Ev

— Mehmet Fatih KACIR (@mfatihkacir) January 18, 2024

“Haydi Türkiye, bu gece 00:49’da herkes ekran başına!” 

Haydi Türkiye, bu gece 00:49’da herkes ekran başına!#GururDuyTürkiye ‍ pic.twitter.com/vbIwAUm31f

— Mehmet Fatih KACIR (@mfatihkacir) January 18, 2024

KACIR, ASTRONOT GEZERAVCI İLE GÖRÜŞTÜ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile telefonda görüntülü görüşme gerçekleştirdi.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile telefonda görüntülü görüştüğü anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Bakan Kacır paylaşımına “Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu’nu gerçekleştirecek Astronot Alper Gezeravcı milletimize “Allahaısmarladık” diyerek selamlarını iletti. “O’nunla gurur duyuyoruz. Türk Milleti nefesini tuttu, tarihi anı bekliyor. 19 Ocak 2024 00:49.” notunu düştü.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ailesiyle vedalaştı

haber7

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.