Eylül Gıda hizmete açıldı

Van’ın önemli ailelerinden olan Aslan Ailesi’nin, 2 bin 500 metrekare alan üzerine kurduğu ve ilk etapta 50 kişiyi istihdam edecek olan Eylül Gıda düzenlenen açılış töreni ile hizmete açıldı

Eylül Gıda hizmete açıldı
Yayınlama: 28.07.2023
A+
A-

Kalecik Mahallesi’nde hizmete açılan Eylül Gıda’nın açılış törenine Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri, iş insanları, finans sektörünün temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

AKMAN: İLİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR YATIRIM

Kurdele kesimi öncesi bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, yatırımın Van için önemli olduğunu ifade etti. Başkan Akman, “İlimiz için çok önemli bir yatırım. Hayırlı ve uğurlu olsun. Bizim için olmazsa olmaz üretim, iş ve istihdamdır. Üretim olmadığı müddetçe ilimizin ve ülkemizin kalkınması olmaz. Buradaki yatırım istihdama, ilimizin kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır. Yatırımı hayata geçiren Aslan ailesine teşekkür ederiz.” dedi.

Eylül Gıda hizmete açıldı

TAKVA: CESUR BİR ADIM ATILMIŞTIR

Açılışta bir konuşma yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da şunları söyledi:

“Bugün, 2 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu olan ve 50 kişiyi istihdam eden Eylül Gıda’nın açılışı için bir aradayız. Yatırımı hayata geçiren Mehmet Salih Aslan ve Aslan ailesine öncelikle teşekkür ediyorum. Böylesi sıkıntılı ve herkesin acaba yarın ne olacak dediği, ülkenin genel ekonomisi içerisinde kendimize nasıl yer bulabiliriz endişesi ve araştırması içerisindeyken Aslan ailesinin bir araya gelerek bu cesur adımı atmasından dolayı memnuniyet duyduk.”

 

FİNANS SEKTÖRÜNE ÇAĞRIDA BULUNDU

Başkan Takva, “Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz her zaman iş aramayın iş kurun diyoruz. Bu söylemimizin bugün burada hayat bulması şehir olarak bizleri mutlu etmiştir. Yatırımın ne kadar kıymetli ve önemli olduğunun farkındayız. O yüzden bugün buradayız. Aramızda finans sektörünün temsilcileri var. Bu tür yatırımlar başta olmak üzere ilimizin kalkınmasına yönelik hayata geçirilen yatırımların desteklenmesi ve finansa erişimin kolaylaştırılması konusunda çağrıda bulunuyorum. Tüccar, sanayici, esnaf ve üreticiler bizim en kıymetlilerimizdir. Bu yüzden sahip çıkmalı ve her zaman desteklemeliyiz.” İfadelerini kullandı.

 

50 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

Eylül Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Aslan açılışa katılım sağlayanlara teşekkür etti. Aslan şöyle konuştu: “Ocak ayında yeni yerimiz olan buraya geçtik. Açılışı şimdiye nasip oldu. 6 Ay önce hizmete başladık. 2 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu olan tesisimizde şu anda 50 kişiyi istihdam ediyoruz. İnşallah şehrimiz için çabamız devam edecek. Hem alanımızı hem de istihdam sayımızı gün geçtikçe artıracağız.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.