Erdoğan ve Kılıçdaroğlu için oy oranı belli oldu

Türkiye, Cumhurbaşkanı adayları; Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan arasından 13’üncü Cumhurbaşkanı için seçimini yaptı. Milyonlarca seçmen 191 bin 884 sandıkta oylarını kullandı.

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu için oy oranı belli oldu
Yayınlama: 15.05.2023
A+
A-

Türkiye 13’üncü Cumhurbaşkanı için oyunu verdi

Saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi.

Anadolu Ajansı’nın aktardığı resmi olmayan sonuçlara göre; saat 03.20 itibarıyla yüzde 97’si açılan sandıklarda Erdoğan’ın oyu yüzde 49.35, Kılıçdaroğlu’nun oyu yüzde 44.97…

Sinan Oğan’ın da oyu yüzde 5.25.

Seçimin ilk turda tamamlanması için adaylardan birinin yüzde 50+1 oy alması gerekiyor.

Gözlerin çevrildiği Yüksek Seçim Kurulu’nda Başkan Ahmet Yener saat 01.34 itibarıyla kameralar karşısına geçerek “Yurt içinde yüzde 89.97, yurt dışı yüzde 30.8 açıldı. Yüzde 87.13 toplam açılan sandık. Sisteme veri girişi devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN KISIKLI’DAN AYRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Üsküdar’daki Saffet Çebi Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Erdoğan, “Oyumuzu kullandıktan sonra tabii söylenecek en değerli şey Türk demokrasisi için bugün sabah itibarıyla İçişleri Bakanımdan aldığım bilgilere göre de olaysız bir şekilde süreç devam ediyor. En önemlisi deprem bölgesindeki oyların kullanımıydı. Deprem bölgesinde de vatandaşlarımız büyük bir şevkle aşka oylarını kullanıyorlar. Orada da bir sıkıntı yok. Temennim odur ki akşam sayımlardan sonra ülkemiz, milletimiz için, Türk demokrasisi için hayırlısıyla bir geleceği Rabbimden niyaz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ANKARA’DA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Esenboğa Havalimanı’nda çok sayıda partili karşıladı. Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara aracından el sallayarak karşılık verdi.

KILIÇDAROĞLU: BLOKE ETMEYİN

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, oyunu Ankara Arjantin İlkokulu’nda verdi. Kılıçdaroğlu, “Hepimiz demokrasiyi çok özlemişiz. Hepimiz birlikte olmayı çok özlemişiz. Hepimiz kucaklaşmayı çok özlemişiz. Bundan sonra göreceksiniz, inşallah bu ülkeye baharlar gelecek ve baharlar hep devam edecek” diye konuştu.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezine geçti.

00.35 sularında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı’nın Ankara’da 300, İstanbul’da 783 sandıkta ısrarla itirazda bulunduğunu belirterek, “Bloke ettiğiniz Türkiye’nin iradesidir. Bu işin bir oldu bittiye getirilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bloke ettiğiniz Türkiye’nin iradesidir. Bu işin bir oldu bittiye getirilmesine asla izin vermeyeceğiz. Algı yönetimiyle uğraşmaya bakmayın. Bırakın oylar gelsin, sonuç bir an evvel belli olsun. Milletin iradesinden korkmayın. YSK’yı sorumluluğa davet ediyorum. Elinizde ıslak imzalı tutanaklar var. Bu milletin iradesine bloke koymayın. Sahadaki demokrasi emekçilerimize sesleniyorum. Sandıkları ve seçim kurullarını asla terk etmeyin. Her bir oy sayılana kadar biz buradayız.”

OĞAN: NETİCE ORTAYA KONULMALI

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, “Sevgili vatandaşlarım, tarihi önemi haiz seçimleri demokratik Türkiye’nin geleceği için tamamladık. Tüm yurttaşlarımızı kutluyorum. Şimdi de son oylar sayılıncaya kadar sandıklara sahip çıkma zamanı. Sandıklara sahip çıkalım” açıklamasında bulundu. Oğan son paylaşımında da, “Buradan tüm taraflara çağrıda bulunmak istiyorum. Hiçbir taraf seçimleri bir oldu bittiye getirip ‘korsan’ balkon konuşması yapmaya kalkışmasın. Tüm sandıklar açılıp netice net bir şekilde ortaya konmalıdır” dedi.

Kaynak: HABERTÜRK

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.