Dönemeç Deltası’nda onarım çalışması başladı

Van Büyükşehir Belediyemiz birçok canlı türünün üreme, beslenme ve göç yolu olarak kullandığı Dönemeç (Dilkaya-Engil) Deltası’nda onarım çalışması  yapıldığını duyurdu.

Dönemeç Deltası’nda onarım çalışması başladı
Yayınlama: 20.05.2024
Düzenleme: 20.05.2024
A+
A-

Bilinçsiz kişi ya da kişilerce tahrip edilen deltada, gelen şikâyetler üzerine ekiplerimiz anında müdahale ettiğini belirten Van Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada,” Ekolojik belediyecilik anlayışı ile hareket eden Van Büyükşehir Belediyemiz, çevre duyarlılığı alanındaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımız, Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Şube Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında bulunan ve tahrip edilen Dönemeç Deltası’na anına müdahale ederek onarım çalışması yaptı. “

  • “Edremit sınırları içerisinde bulunan Dönemeç Deltasında bilinçsiz kişi ya da kişilerce yapılan müdahale sonucu tahribata uğratılmıştı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Şube Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunan alanda herhangi bir çalışma yapılmamasından kaynaklı balık ölümleri ve diğer canlı türlerinin üremesi riski yaşanmıştı. Duyarlı yurttaşlardan gelen şikayet üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, tahrip edilen alana hemen müdahale ederek, onarım çalışması başlatıldı. Ekiplerin iki günlük hummalı çalışması sonucu alanda yaşayan canlılar tekrardan su ile buluşarak yaşam buldu. “

Dönemeç Deltası’nda onarım çalışması başladı

“Çevre Koruma Daire Başkanlığı, Van Gölü havzasının korunması, gelecek nesillere taşınması, Van Gölü ekosisteminin korunması ve canlıların yaşam alanlarını tehdit eden kişilere karşı Van Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdüreceğine belirtti. Daire Başkanlığı, bölgenin kendi sorumluluk alanlarında olmamasına rağmen bu çalışmayı yürüttüklerini belirterek, belediye olarak bundan sonra da üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini aktardı.”

“Çevrede yaşayan yurttaşlar çalışmalar için Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ederken, Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi ekipleri alanda temizlik çalışmasını başarılı bir şekilde sonlandırdı.” Denildi.


ÖNCEKİ HABERİ OKU


Van Engil-Dilkaya deltası yok oluyor!

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.