Doğu Anadolu fay hattı hangi illerden geçiyor?

Doğu Anadolu fay hattı hangi illeri kapsıyor, hangi bölgelerden geçiyor? Türkiye deprem risk haritasına göre riskli bölgeler. Van hangi bölgede yer alıyor?

Doğu Anadolu fay hattı hangi illerden geçiyor?
Yayınlama: 07.02.2023
A+
A-

“TÜRKİYE ŞİDDETLİ DEPREMLERLE SARSILIYOR”

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetli depremlerin ardından 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremin ardından Birçok artçı sarsıntının yaşanmaya devam ediyor. Bu saate kadar meydana gelen artçı sarsıntıların en şiddetlisi 6.6 olarak kayıtlara geçti. Depremin ardından AFAD tarafından hazırlanan Türkiye deprem risk haritası merak edilmeye başlandı. Peki Doğu Anadolu fay hattı hangi illerden geçiyor?

 

DOĞU ANADOLU FAY HATTI HANGİ İLLERDEN GEÇİYOR?

Doğu Anadolu Fay Hattı, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş’a kadar devam ettikten sonra Erzincan’dan itibaren Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleşir.

“BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER”

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt…

“İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER”

Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum…

 

“ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ BÖLGELER”

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu’yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep’in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

 

“EN AZ RİSKLİ BÖLGELER”

Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman’dır.

milliyet

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.