Bu besinler Alzheimer hastalığını tamamen önlediği ortaya çıktı!

Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucu ortaya çıkan veriler, alzheimer hastalığına karşı koruyuculuk sağlayan, beyin hücrelerini yenileyen ve bilişsel fonksiyonları iyileştiren besinleri ortaya çıkardı. Uzmanlar, düzenli tüketildiğinde beynin gıdası olabilecek besinleri sıraladı. Peki, hangi besinler alzheimer hastalığını tamamen önlüyor? İşte tükettiğiniz andan itibaren etkisini gösteren mucizevi besinler…

Bu besinler Alzheimer hastalığını tamamen önlediği ortaya çıktı!
Yayınlama: 15.01.2024
A+
A-

Bu besini tükettiğiniz anda beyin hücreleriniz yenilenmeye başlıyor

Alzheimer, beyindeki hücrelerin hasar görmesi ve ölmesi sonucu ortaya çıkan bir nörolojik hastalıktır. Alzheimer, sinsice ilerler ve belirtiler ihmal edildiğinde geri dönüşü olmayan bir durum ortaya çıkar.

Alzheimer hastalığının ilk belirtileri arasında, yakın tarihleri unutmak yer alır. Genellikle kişi, kısa süreli hafıza kayıplarını yorgunlukla karıştırır. Önemli bir belirti olan, yakın hafıza kaybı ihmal edildiğinde alzheimer hastalığı ilerlemiş olur.

Yapılan araştırmalar, bazı besinlerin alzheimer hastalığını önlediğini göstermiştir. Buna göre, beyin hücrelerinin yenilenmesini sağlayan bu besinler aynı zamanda birçok kronik hastalığa da kalkan oluyor. İşte alzheimer hastalığını önleyen, haftada en az 1 kez tüketildiğinde beyni güçlendiren baharatlar ve besinler…

 

YABAN MERSİNİ:

Güçlü antioksidan içeren meyvelerden biri olan yaban mersini, hücresel hasarı önler. Beyin sağlığını destekler.

 

AVOKADO:

Sağlıklı yağlar bakımından zengin olan avokado, beyindeki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur. Avokado ayrıca folik asit, E vitamini ve C vitamini gibi besin maddeleri içerir, bu da beyin sağlığı için önemlidir.

 

CEVİZ:

Ceviz, E vitamini, folik asit ve polifenoller gibi besin maddeleri içerir, bu da antioksidan etkileriyle beyin sağlığını destekleyebilir.

 

BİBERİYE:

Beyin damarlarını genişletmesi etkisiyle bilinen ve unutkanlığa karşı tüketilen biberiye, hafızayı geliştiren karnosik asit adlı bir antioksidan içerir. Biberiyie, baharat olarak yemeklerde veya çay olarak ara öğünlerde tüketilebilir.

 

BROKOLİ:

Brokolide bulunan sulforafan adlı bileşik, beyindeki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur.

 

TURP:

Turp, antioksidanlar ve anti-inflamatuar bileşikler içeren bir sebzedir. İçerdiği glukosinolatlar, beyin sağlığını koruyabilecek antioksidan etkiler gösterir.

 

ISPANAK:

folik asit, demir, E vitamini ve C vitamini gibi besin maddeleri bakımından zengin bir sebzedir. Folik asit, beyin sağlığı için önemlidir ve Alzheimer hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olur.

 

LAHANA:

Lahana, C vitamini, K vitamini, folat ve antioksidanlar bakımından zengin bir sebzedir. Antioksidanlar, beyindeki serbest radikallerle savaşarak beyin sağlığını korur.

 

SAFRAN:

Safran, antioksidan özelliklere sahip ve anti-inflamatuar etkiler gösterebilen bir baharattır. Safranın, beyindeki oksidatif stresi azaltabileceği ve hafızayı güçlendirebileceği düşünülmektedir.

 

TARÇIN:

Tarçın, antioksidan özellikleriyle bilinir ve beyindeki oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, tarçının anti-inflamatuar etkileri ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olması da beyin sağlığını destekleyebilir.

 

KEKİK:

Kekik, antioksidanlar ve anti-inflamatuar bileşikler içeren bir baharattır. Kekikte bulunan bazı bileşiklerin beyindeki iltihaplanmayı azaltabileceği ve nörolojik sağlığı destekleyebileceği düşünülmektedir.

sabah

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.