Başkan Sayğın: “ Van’ın en temel sorunu yönetilememe sorunudur.”

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Başkanı Rasim Sayğın, her hafta düzenli olarak ele aldıkları sorunların değerlendirmesini yaptı.

Başkan Sayğın: “ Van’ın en temel sorunu yönetilememe sorunudur.”
Yayınlama: 05.09.2023
A+
A-

HÜDA PAR VAN İL BAŞKANI RASİM SAYĞIN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Haftalık olarak Van’ın başlıca sorunlarını ele alan HÜDA PAR, bu sorunların çözümü noktasında yapılması gerekenleri düzenlediği basın açıklamalıyla gündeme getirip muhataplarına özel olarak iletmeyi sürdürüyor.

Basın açıklaması yapan İl Başkanı Rasim Sayğın, şu ifadelere yer verdi:

“Neredeyse her hafta Van’ın bir sorunla boğuştuğunu görüyoruz. Trafik sorunu, su sorunu, kanalizasyon sorunu, VASKİ sorunu, Van Gölü ile ilgili sorunlar, İranlı misafirlerimizle ilgili sorunlarımız ve genel adap kurallarıyla ilgili sorunlarımızı tek tek dile getirdik. Bu sorunlarımızın tamamı Van’ın kaderi olan sorunlar değildir. Bu sorunların tamamı çözülebilecek sorunlardır. Van’ın en temel sorunu yönetilememe sorunudur. Hangi kurumdan başlarsanız başlayın işin arka planına baktığımızda sorunun temelde yöneticiye dayandığını gözlemlemekteyiz. “

“Van’da kaliteli yönetici yok”

“Van’da kaliteli ve vizyoner yönetici bulmakta maalesef zorlanıyoruz. Bütün belediyeler, belediye başkanlığı ve yardımcılıkları, komisyonlar, daire başkanlıkları istisnalar hariç tamamının Van’ın dertleriyle dertlenen, çözüm odaklı çalışan yöneticiler olmadığını görüyoruz. Günü kurtarma peşinde olan, orada bulunduğu süre içerisinde günü kurtarayım, temel sorumluluklarla yetineyim anlayışıyla hareket eden yöneticilerimiz var.  Bu yönetici kadrosu büyük bir çoğunlukla kendilerine gerek basın yoluyla gerekse bire birde iletilen sorunlardan rahatsızlar. Kendilerine bir sorun ulaştırılsın istemiyorlar. Çözümü uygulamaya koymaktan da yine geri duruyorlar. Kendileri açısından temel mantık ne? Başkası söyledi diye ben yapmayacağım, yeri ve zamanı geldiğinde ben kendim yaparım mantığı var. Bu halka hizmetten uzak durmaktır. Tamamen siyasi saiklerle hareket edilmesidir. Van’ın sorunlarının geri planda tutulmasıdır.”

 

“Van’ın belki de en temel problemi”

Belediye Başkanlarının özellikle kayyum olması Van’ın belki de en temel problemlerinden birisidir. Zira geçicidirler, halka hesap verme noktasında değiller, bir sonraki seçimde oy alma kaygısında değiller. Memur kafasıyla hareket etmektedirler. Kayyum derken sadece devlet tarafından atanan kayyumdan bahsetmiyorum. Van ilk seçimde kayyumdan kurtulmalıdır. HÜDA PAR olarak ortaya koyduğumuz çözüm, ilk seçimde Van kayyumluk anlayışından biran önce kurtulmalıdır. Bu hem devletin atadığı kayyum hem de örgütün atadığı kayyum. Van ve bölge belediyelerinde HDP’nin seçilmiş başkanlarının yanında bir de atanmış başkanları var. Burada da aynı kayyumluk müessesesi farklı bir şekilde uygulanmaktaydı. Bunlar görevden alındı yerine devletin atadığı kayyum geldi. Van bir kayyumdan kurtuldu başka bir kayyuma takıldı.

 

Bu anlayıştan kurtulmalı

HÜDA PAR olarak diyoruz ki Van artık bu kayyum anlayışından kurtulmalıdır. Halk liyakat sahibi olan kimse bu insanlara gerekli yetkiyi vermeli ve bu sorunlarımızın noktasında halk olarak ciddi bir adım atmamız lazım. Kendi yağımızda kavrulmamız gerekmektedir. Kendi öz evlatlarımız olan, Van’ın sorunlarıyla dertlenen, Van’In sokağını caddesini bilen, hayrın içerisinde bulunan olumsuz olaylarda desteğini sunan, her türlü sorununu yakından hissetmiş olan yönetici kadrolarına ihtiyacımız vardır. Van’ın temel sorunu olan yönetilememe sorununu ilk seçimde çözmemiz lazım. Biz bunun HÜDA PAR kadrolarıyla olacağına inanıyoruz. Her türlü kayyum müessesesinden uzak, halkın içinden çıkmış liyakatli kadrolarımızla Van’ın sorunlarını çözmeye adayız.

Kurulduğumuz tarihten bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda tamamen yerel odaklı bir şekilde sorunumuz nedir? Bu sorunu nasıl çözebiliriz? Odaklı çalıştık. Siyasi kavgaların arasında yer almamaya özen gösterdik. Derdimiz halka hizmettir bunu da hakka hizmet olarak görüyoruz. Önümüzde ciddi bir yerel seçim var. Halkın liyakat sahibi kadrolara destek vermesini bekliyoruz”

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.