Başıboş köpekler kümesteki hayvanları telef etti

Sürekli gündeme gelen sokak hayvanları sorunu devam diyor. Van’da bu kez de başıboş köpekler dadandıkları kümesteki tavukları telef etti.

Başıboş köpekler kümesteki hayvanları telef etti
Yayınlama: 11.01.2024
Düzenleme: 11.01.2024
A+
A-

Edinilen bilgilere göre olay, İpekyolu ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde meydana geldi. Sürü halinde gezen başıboş köpekler, Saim Pekel isimli vatandaşa ait kümese saldırdı. Kümesteki tavukların 7 tanesini telef eden köpekler, ev sahibinin dışarı çıkması ile ortadan kayboldular.

Başıboş köpeklerin saldırdığı kümes hayvanları telef oldu

Olay ile ilgili açıklamada bulunan Saim Pekel isimli vatandaş, “Ben tavukların sesi ile uyandım. Yetişene kadar 9 kümes hayvanımdan sadece bir tavuk ve bir horoz kalmıştı. Diğerlerinin hepsi telef olmuştu” dedi.

Başıboş köpeklerin saldırdığı kümes hayvanları telef oldu

Başıboş köpeklerin artık şehrin büyük bir sorunu haline geldiğini aktaran Pekel, “Yetkililer, sokak hayvanlarına çare bulsunlar. Can ve mal güvenliğimiz yok. Çocuklarımız okula gidip gelinceye kadar aklımız gidiyor. Başıboş köpekler kırsal kesimlerde sürü halinde geziyor. Buna bir an evvel çözüm bulmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başıboş köpek sorunu nasıl çözülecek?

Dünyadaki uygulama örnekleri de incelendi. Avrupa’nın pek çok ülkesindeki uygulamaya göre sokak hayvanları sayım ve kısırlaştırmanın ardından bölgedeki barınaklara yerleştirilip sahiplendirilmek için ilana çıkılıyor. Verilen süre sonunda sahiplendirilemezse, uyutulma yoluna kadar gidiliyor. Hazırlanan taslak çalışmanın tamamlandığı belirtilirken, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden önce gerekli mevzuat değişikliklerinin yapılması ve uygulamanın hayata geçirilmesi bekleniyor. Bu kapsamda, yerel yönetimlerin yetki ve görevleri yeniden belirlenmesi masada.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.