Bağımsız milletvekili adayları kaç lira ödeyecekler

Birçok parti milletvekili adayların ne kadar ödeyeceğini açıkladı. Peki bağımsız aday olanlar ne kadar ödeyecekler? Türkiye seçimlere doğru giderken, bağımsız milletvekili adayı olacakların ödeyecekleri ücret de belli oldu.

Bağımsız milletvekili adayları kaç lira ödeyecekler
Yayınlama: 14.03.2023
A+
A-

SON DAKİKA HABER:YSK BAŞKANI DUYURDU

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, bağımsız adayların 55 bin 598 TL yatırması gerektiğini duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, bugün gerçekleştirilen toplantılar hakkında bilgilendirmede bulundu. YSK’nin bugünkü toplantısında siyasi partilerce aday gösterilecek aday Cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin ilke ve esasların belirlendiğini söyleyen Yener, “Ayrıca seçmenlerce aday gösterilecek Cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin ilke ve esaslar belirlenmiştir. Seçimlere katılma yeterliliğine sahip olan siyasi partilerin ittifak yapmalarına ilişkin ilke ve esaslar belirlenmiş, Cumhurbaşkanı adaylarının seçim vaatlerinin propaganda usul ve esaslarına ilişkin çalışmalar tamamlanmıştır.” dedi.

BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYI 55 BİN 598 TL YATIRACAK

Yener sözlerine şöyle devam etti: “Bu yapılan çalışmalar neticesinde bağımsız milletvekili adayı olmak isteyenlerin yasanın öngördüğü miktarın 55 bin 598 TL olduğu tespit edilmiş seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen Cumhurbaşkanı adaylarının ise yatırması gereken miktarın 555 bin 980 TL olduğu belirlenmiştir. Bu belirlemeler siyasi partiler kanunun milletvekili seçimine dair kanunun ve Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin kanunun belirlediği esaslar çerçevesinde yapılmıştır”

Başkan Yener, ayrıca görme engelli vatandaşların oy kullanmasını kolaylaştıracak yasal düzenlemenin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin ilke ve esasların tespit çalışmalarına başlandığını söyledi.

Kaynak : Haberler.com

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.