42 bin 500 sağlık personeli alınacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi personeli ile iftar programında bir araya geldi.

42 bin 500 sağlık personeli alınacak
Yayınlama: 08.04.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye genelinde 42 bin 500 sağlık personeli alıyoruz. Bunlardan 2 bin 832 sürekli işçi ile 9 bin 59 sözleşmeli sağlık personelinin atamasını deprem bölgesindeki illere yapacağız” dedi.

“Milletimizin imdadına koşan sağlık çalışanlarımızı asla ihmal edemeyiz”
“Salgında, depremde, afette, hastalıkta milletimizin imdadına koşan sağlık çalışanlarımızı asla ihmal edemeyiz” diyen Erdoğan, “Sizlerin görevlerinizi hakkıyla yapabilmeniz adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Son 20 yılda hastanelerimizin en modern cihazla yenilenmesinden, mali ve özlük haklarınızın iyileştirilmesine kadar pek çok adım attık. Sizlerin şartlarını iyileştirerek aynı zamanda vatandaşlarımızın da daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmelerini temin ettik. Son düzenlemelerle sabit ek ödemeleri artık merkezi yönetim bütçesinden karşılıyoruz. Sağlık personelimize sabit ödeme ile birlikte taban ödeme tanımladık. Teşvik ek ödemesi de mahsuplaşma olmadan ayrıca ödenmeye başladı. Sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik düzenlemeleri hayata geçirdik. Ayrıca ek gösterge düzenlemesiyle farklı hizmet sınıflarında yer alan sağlık personeline 600 puanlık artış sağladık. Filen hastanelerde görev yapan son sınıf öğrencilerine asgari ücret seviyesinde ödeme yapıyoruz. Uzmanlık öğrencilerinin nöbet sayıları, nöbet ertesi izinleri ile ilgili çalışma şartlarını iyileştirdik. Sözleşmeli statüdeki personelimize kadro verdik. Gerektiğinde şartları zorlamak pahasına sağlık çalışanlarımızın taleplerini karşıladık, sıkıntılarına çözüm ürettik” ifadelerini kullandı.

“Türkiye genelinde 42 bin 500 sağlık personeli alıyoruz”

Bir müjdeyi paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önceki hafta bir müjdemizi yeni katılımlarla sağlık ordumuzu daha da güçlendiriyoruz. Türkiye genelinde 42 bin 500 sağlık personeli alıyoruz. Bunlardan 2 bin 832 sürekli işçi ile 9 bin 59 sözleşmeli sağlık personelinin atamasını deprem bölgesindeki illere yapacağız. Felaketin yaralarının en kısa sürede sarılması için gereken her türlü çabayı sergileyeceğiz. Seçim sürecinin çalışmalarımızı sekteye uğratmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Depremzedelerimizin bizden çok büyük beklentileri olduğunu biliyoruz. Özellikle yıkıntıların hemen yanında yeşeren bu umutları boşa çıkarmayacağız. Aziz milletimizin hem kendi hem evlatlarının aydınlık geleceği için sandıkta en doğru kararı vereceğine inanıyorum” açıklamasını yaptı.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.