Yürüyen merdivenlerin yanında neden fırça bulunur? Korkunç bir nedeni var….

Yürüyen merdivenlerin her iki tarafında da fırça bulunmasının nedenini biliyor musunuz? Birçok kişi bunları ayakkabılarını fırçalamak olduğunu düşünür ama durum aslında çok daha farklı.

Yürüyen merdivenlerin yanında neden fırça bulunur? Korkunç bir nedeni var….
Yayınlama: 01.02.2024
A+
A-

Yürüyen merdivenlerin alışveriş merkezleri, havaalanları ve tren istasyonları gibi yerlerde oldukça yaygın olması nedeniyle çoğumuz bunların nasıl işlediği hakkında fazla düşünmüyoruz.

Aynı şekilde, bir şeyler ters giderse gerçekte ne kadar tehlikeli olabileceklerini de düşünmüyoruz. Aslında yürüyen merdivenlerde pek çok güvenlik önlemi de alınmıştır.

Yürüyen merdivenlerin kenarındaki bu fırça benzeri kıllar diğer kazaların önlenmesine yardımcı olan bir güvenlik özelliği görevi görür.

Yürüyen merdivenlerin yanında neden fırça bulunur? Korkunç bir nedeni var

‘Güvenlik fırçaları’, ayakkabılarınız ve kıyafetleriniz gibi eşyaların hareketli merdivenler arasına sıkışmasını önlemek için vardır.

Eğer olmasalardı, kıyafetlerinizin yürüyen merdivene sıkışma ihtimali de yüksek olabilirdi. Ancak fırçaların kendisi aslında fiziksel olmaktan ziyade psikolojik olarak caydırıcıdır.

Bacağımıza veya elbisemize dokunan bir fırça hissettiğimizde, yürüyen merdivene takılmaması için içgüdüsel olarak ondan uzaklaştırırız.

Yürüyen merdivenlerde yaşanan kazaların en büyük nedenlerinden biri, insanların kenarlara çok yakın durduklarında kıyafetlerinin ve çantalarının aralara sıkışmasıdır.

SABAH

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.