Yılmaz Kılıç istifa etti! Hangi partiden aday oldu

Van’da da siyaset arenası hareketleniyor. Vanlı siyasetçi Yılmaz Kılıç da Edremit Belediyesi’ndeki görevinden belediye başkan adayı olmak için istifa etti.

Yılmaz Kılıç istifa etti! Hangi partiden aday oldu
Yayınlama: 01.12.2023
A+
A-

2024 yerel seçimleri yaklaştıkça tüm ülkede olduğu gibi Van’da da siyaset arenası hareketleniyor. Vanlı siyasetçi Yılmaz Kılıç da Edremit Belediyesi’ndeki görevinden belediye başkan adayı olmak için istifa etti.

Geçmişte Edremit ilçesi’ne bağlı Çiçekli beldesinde belediye başkanlığı, ardından AK Parti’de uzun yıllar siyaset yapan, kentin sevilen isimlerinden Yılmaz Kılıç, yerel seçimlerde başkan adayı olmak amacıyla Edremit Belediyesi’ndeki görevinden istifa etti.

Kılıç, Saadet-Gelecek ittifakı kapsamında ya Van büyükşehirden ya da İpekyolu ilçesinden aday gösterilecek. Durumun önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

KILIÇ, GEÇMİŞTE BELEDİYEYİ BORÇSUZ DEVRETMİŞTİ

Edremit ilçesine bağlı Çiçekli Belde Belediyesi, 2012 yılında büyükşehir yasası ile birlikte tarih olmuştu. Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç ise, 10 yıl boyunca her kesime hizmet götürüp, borçsuz bir belediye devretmeyi başarmıştı.

KILIÇ’IN SİYASİ GEÇMİŞİ

Yılmaz Kılıç, Van’ın Edremit ilçesi’ne bağlı Çiçekli mahallesi’nde doğdu. Siyasete çok genç yaşta adım attı. Askerlik görevini bitirir bitirmez, 1996 yılında Demokrat Parti’den Edremit İlçe Başkanı oldu. Bu görevini 1999 yılına kadar yaptı. 1999 yılında Çiçekli Belediye Başkan Adayı oldu, fakat yaşı tutmadığı için yasal olarak bu görevi yapamadı. Kılıç, 2004 yılında AK Parti’den aday adayı oldu, AK Parti kendisini aday göstermeyince o da CHP’den aday oldu ve seçimi kazandı. Yılmaz Kılıç, iki dönem boyunca başkanlık görevini yürüttü ve döneminin en genç belediye başkanları arasına ismini yazdırdı.

GazeteVAN

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.