Yavuz Karaman’dan önemli açıklama

AK Parti’nin İpekyolu Belediye Başkan Aday Adaylarından olan iş insanı Yavuz Karaman, Şehrivan aracılığı ile yaptığı açıklamada hem adaylık süreci hem de İpekyolu ilçesi ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Karaman, İpekyolu’nun bir kahramana değil liyakatli ve iyi bir isme ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yavuz Karaman’dan önemli açıklama
Yayınlama: 26.12.2023
A+
A-

Ak Parti İpekyolu Belediye Başkan Aday Adayı Yavuz Karaman’dan yerel seçim ile ilgili özel değerlendirmeler…

Mart 2024’te gerçekleşecek olan seçimler için yoğun bir tempo ile çalışan partiler, adaylarını belirlemeye devam ediyor. Türkiye’nin farklı kentlerinde adaylar belli olmaya başlarken Van da hem büyükşehir hem de ilçe adaylarını bekliyor. Büyükşehir ile birlikte üç merkez ilçenin de büyük önem arzettiği süreçte, İpekyolu için aday ile ilgili de heyecanlı bir bekleyiş sürerken o ilçe için aday adayı olan isimlerden Yavuz Karaman, aday belirlenme süreci öncesi önemli açıklamalar yaptı.

KARAMAN: MÜCADELEYE BEN DE VARIM

Şehrivan aracılığı ile yaptığı değerlendirmede hem aday adaylığı sürecini hem de İpekyolu’nun geleceği ile ilgili konuşan iş insanı Yavuz Karaman, İpekyolu ile ilgili değerlendirmelerinde şu ifadelere yer verdi; “Malumunuz olduğu üzere Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçim için partimiz AK Parti’den İpekyolu Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yaptım. Partimizin Van’da hem büyükşehir belediyesini hem de 13 ilçeyi almak için verdiği mücadeleye ben de ortak olmak istedim ve müracaatımı tamamlayarak sürece dahil oldum. Bu süreçte partimiz temayül sürecini tamamlayıp kamuoyu araştırmalarını yaptı ve halen de bu anlamda bir süreç devam ediyor.”

 

“İPEKYOLU BU ŞEHRİN YÜKÜNÜ TAŞIYOR”

“Adaylıkların açıklanmasına çok uzun bir süre kalmadı. Önce büyükşehir sonra da serhat şehrimizin 13 ilçesinin seçime girecek isimleri az bir zaman sonra belirlenmiş olacak. Her kim bu işe namzet olursa olsun yanında yürüyeceğimiz bir süreç olduğu bilinciyle dahil olduğum bu süreçte önümüzdeki seçime ve kentimize dair bazı önemli hususlardan söz etmek istiyorum.  Bildiğiniz üzere İpekyolu ilçesi Van’ın kalbi ve en büyük ilçesi olarak biliniyor. Kentin yükünü taşıyan, esnaf ve tüccarın en yoğun olduğu ve Van halkının büyük çoğunluğunun gün içinde yaşamını devam ettirdiği İpekyolu ilçesinin Van’ın geleceği için önemi çok büyük. Kentin yükünü taşıyan ilçemizin bu sorumlulukları üstlenirken bir takım sorun ve sıkıntılar yaşadığını, ilçe sakinlerinin ve Van’ın bu sorunların çözümü için uzun süredir ses yükselttiğini biliyor ve görüyoruz.”

“İPEKYOLU’NUN SORUNLARI LİYAKAT VE EHLİYET İLE ÇÖZÜLÜR”

Karaman geçmişteki tecrübelerine değinerek yaptığı değerlendirmede, kentin ve İpekyolu’nun tüm sorunlarını ve sorunlarını çözecek adımları bildiğine vurgu yaptı; “Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki, Van’ın kalbinde yaşanan hiçbir sorundan habersiz de bu sorunların çözümü konusunda hazırlıksız da değilim. İpekyolu’nda ticaret yapan esnaf ve tüccarımız gibi ben de onlarca yıldır bu ilçede yaşıyor, ticaret yapıyor ve halihazırda içinde bulunduğu sıkıntıları görüyorum. Öte yandan Van Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde uzun yıllar görevler aldım, binlerce esnafın üyesi olduğu oda bünyesindeki görevim nedeniyle kentin merkezini ilgilendiren birçok konuyla ilgilenme fırsatı buldum. Şunu ifade etmek isterim bu İpekyolu’nun sorunlarının çözümünde de kentin en büyük ilçesine yakışan bu ilçeye yapılan projeleri hayata geçirmek için de bizim bir kahramana ihtiyacımız yok, bu işleri layıkıyla, üslubuyla ve doğru yol ve yöntem ile hayata geçirecek bir isme ihtiyaç var.”

 

“İPEKYOLU’NUN GELECEĞİ İÇİN EN DOĞRU ATIMLARI ATACAĞIZ”

“Şüphesiz sadece ilçe sakinleri değil tüm Van halkı ilçemizin ciddi bir trafik karmaşası yaşadığını, imar konusunda bir çıkmaza girdiğini, ilçemizin kentin yükünü taşımakta yetersiz kaldığını fark etmektedir. Alternatif cadde ve sokakların olmaması, gözde cadde ve sokaklara sahip ilçemizin genişlemekte zorluk çekmesi, her geçen gün artan yoğunluğun dağılmıyor olması ilçemizde işleri ciddi manada zorlaştırmaktadır. Buna rağmen sınırları düşünüldüğünde büyümeye müsait ve Van’ın yükünü Erek Dağı’na doğru taşıyabilecek ve kenti aynı zamanda deprem dirençli bir kente dönüştürebilecek politikalara sahip olduğumuz bir gerçek. Doğru adımlarla İpekyolu ilçesi cazibesini yitirmeden kentin yeni ve yaşamaya elverişli ilçesi olma alışkanlığını da sürdürebilir.”

“ESNAF VE TÜCCARIN DA HALKIN DA SORUNLARINI İYİ BİLİYORUM”

Özellikle İpekyolu’nun yoğun esnaf ve tüccar nüfusuna da vurgu yapan Karaman, “Son yıllarda önemli çalışmaların hayata geçirildiği ilçemizde atılmış olan kıymetli adımlara rağmen Ak Belediyecilik noktasında çok ciddi dokunuşların eksik kaldığını da ifade etmemiz gerekiyor. İlçemizin kronik sorunlarının çözümünün akabinde Van’ın tarihini, kültürünü ve hafızasını yaşatacak yeni inşa sürecinde İpekyolu isminin de hakkını verecek bir süreci yürütmeye kararlı olduğumuzu, bunun için en küçüğünden en büyüğüne kadar tüm sorunlar üzerinde uzun uzun çalıştığımızı ve hemşerilerimizin bunu bilmesini istiyorum. İlçemizde tarım ve hayvancılık faaliyeti yürüten vatandaşımızın da tacir ve tüccar olarak hayatını idame ettirenlerin de yüreğine dokunacak birçok projemizi hazırlıyor ve ilçeyi yönetme vekaletinin bize verilmesi için hummalı bir çalışma yürütmekteyiz.” Dedi.

İPEKYOLU’NU KAZANMAK ÇOK ÖNEMLİ BİR ZAFERDİR

İpekyolu’nda seçimi kazanma ile ilgili siyasi değerlendirmeler de paylaşan Karaman, “Elbette ki bu süreçte ihtiyacımız olan tek şey ilçemizin sorunlarını biliyor olmak ve bunlara hazırlıklı olmak değildir. İpekyolu’nda büyük bir seçim yarışı vereceğimizin ve bu seçimden de zaferle çıkmamız gerektiğimizin de farkında ve bilincindeyiz. Geçtiğimiz seçimlerde kazanmaya çok yaklaştığımız fakat bir türlü AK belediyecilik ile buluşturamadığımız ilçemizi kazanmak zor ya da imkânsız değil. Doğup büyüdüğüm, sokaklarında koşarak, oynayarak büyüdüğüm İpekyolu ilçesinin kadirşinas halkının teveccühünü kazanmak için her yolu deneyecek ve güçlü bir çalışma yürüteceğimi ifade etmek isterim. İpekyolu’nun kazanılması seçim tarihi için büyük bir zaferdir elbette. Yavuz Kuşan başkanlığında yeniden eski renkli dönemlerini yaşayan ilçemizde, teşkilatımızla omuz omuza büyük bir zafer kazanabileceğimiz inancım tamdır ve bu konuda kendime olan güvenim de aynı minvaldedir.”

ŞEHRİVAN

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.