Vanspor’da 8 isim istifa etti! İşte o açıklama

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Vanspor, sezona müthiş bir başlangıç yapan Vanspor’da son haftalarda yaşanan puan kayıpları sonrası hareketli günler yaşanıyor. Vanspor’da As başkan Erol Temel dahil yönetim kurulundan 8 isim istifa ederken Vanspor FK istifa eden isimler hakkında açıklama yaptı.

Vanspor’da 8 isim istifa etti! İşte o açıklama
Yayınlama: 12.12.2023
A+
A-

Vanspor’da istifa eden yöneticiler hakkında flaş açıklama!

Vanspor’da geçtiğimiz ay teknik direktör Mustafa Sarıgül ile yollar ayrılmış ve yerine Ersin Aka’nın göreve başlamıştı. Beyoğlu mağlubiyeti sonrası istifa sürecine giren Vanspor’da 8 isim istifa etti. Yaşanan istifalarla ile ilgili Vanspor FK bir açıklama yaptı.

OLAĞANÜSTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

Vanspor FK yapılan resmi açıklamada, “Sevgili Van halkı, son 6 haftadır içinde olduğumuz durum hepinizin malumudur. Son 6 haftada 4 beraberlik, 2 mağlubiyet alan takımımızdaki kötü gidişat başta olmak üzere gündemimizdeki konuları değerlendirmek üzere dün Şehabettin Özarslaner Spor Tesislerinde olağanüstü yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantıda Asbaşkanımız Erol Temel, Kulüp Başkanımız Feyat Kıyak’a takımın kötüye gittiğini, kendisinin taraftarlarla, gazetecilerle, sanayicilerle laf dalaşına girdiğini ve bu durumun kulübe zarar verdiğini söyledi. Toplantıda bulunan 2. Başkan Halil Pektaş, Asbaşkan Erol Temel, Genel Sekreter Gökhan Hanoğlu, Basın Sözcüsü Uğur Tunçdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Nazım Akyüz, Murat Antika, Fikret Beler ve Orhan Tolga ile birlikte, hep bir ağızdan takımın daha kötüye gitmemesi için başkanımıza çağrıda bulunduk.

YÖNETİMDEN 8 KİŞİ İSTİFA ETTİ

Başkan Kıyak’ın emeklerinin olduğunu, bundan sonraki süreçte başkan olarak değil, yönetim kurulu üyesi olarak kalması gerektiğini belirttik. Başkan Kıyak bu teklifleri reddetti ve görevine devam edeceğini söyledi. Toplantıda bulunan tüm yöneticilerimiz yeniden başkanda bir mental yorgunluğun olduğunu, sağlıklı düşünmediğini, söylemlerinin kulübe zarar verdiğini belirtti. Başkan Kıyak görevine devam edeceğini ısrar edince Halil Pektaş, Erol Temel, Uğur Tunçdemir ve Gökhan Hanoğlu istifa ettiğini, Nazım Akyüz, Murat Antika, Fikret Beler ve Orhan Tolga da azledilmek istediklerini dile getirdi. Toplantıda bulunmayan Disiplin Kurulu Başkanı Gürgin Kent, Yönetim Kurulu Üyeleri Eşref Ünal, Fehim Güney ve Vedat Dursun da istifa ettiklerini duyurdu.

“TARAFTARLARA YÖNELİK SÖYLEM BİZİ ÜZDÜ”

Taraftar grupları bizi sevecek veya biz taraftar gruplarını seveceğiz diye bir şey yok. Taraftar da yönetim de özgürdür. Taraftar gruplarının yönetim ile bir derdi yok, sadece kulüp başkanımız Feyat Kıyak ile şahsi sıkıntıları var. Bu sıkıntıları kendi aralarında çözmelerini, kulübe ve camiaya yansıtmamalarını defalarca söyledik. Ama maalesef bizim kulüp başkanımızın katıldığı bir televizyon programında Gölkentlilere yönelik sarf ettiği sözler de var. Bu sözler en az onlar kadar bizi de üzdü ve asla tasvip etmedik. Karda, kışta, binlerce kilometre yol kat edip takımlarına 90 dakika boyunca destek veren taraftarlara “terörist” diyemeyiz. Oradaki taraftarların bir terör eylemi varsa buna karar verecek olan merci biz değiliz. Bu ülkenin MİT’i var, emniyeti var, savcısı var. Bu söylemler bize zarar verir, bizi ayrıştırır.

“BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA”

Bir diğer konu ise basın ile başkanımızın arasındaki sıkıntılardır. İkili sıkıntılar, ikiliyi aşınca kulübe zarar veriyor. Bizim yönetim olarak, teknik heyet olarak, futbolcular olarak eleştirileceğimiz noktalar elbette vardır. Gazetecinin bizi eleştirmesi kadar doğal başka bir şey yoktur. Gazetecilerin bizi eleştirmesine yönelik başkanımızın “ben bunu stada sokmam, Vali bey bu gazetecinin stada girmemesi talimatını verdi” söylemi de bardağı taşıran son damlalardan biri olmuştur. Gazeteciler nerede durması gerektiğini, neleri eleştirmesi gerektiğini iyi bilir. Bizler kimsenin kalemine müdahale edemeyiz. Gazeteciler bizleri överken iyi, eleştirirken kötü olmamalı. Hepsi bizim için değerdir, hepsi de kaleminde özgürdür.

“UZUN LAFIN KISASI…”

Uzun lafın kısası, bizler bu şartlar altında yönetimde olamayacağımızı başkanımıza beyan ettik. Başkanımızdan görevi bırakmasını istedik. Başkanımız ben istifa etmiyorum dedi ve sunduğu şartlar yönetim kurulu üyelerine absürt geldi. Bizler geldik, geçtik. Kalıcı olan Van Spor’dur. Takımımızın menfaatlerini ve geleceğini düşündüğümüz için görevimizden istifa ediyoruz. Van Spor’umuza geçmişte olduğu gibi bundan sonra da gerekli desteği sunacağımızı belirtir, ligde başarılar dileriz.

İşte Vanspor’da istifa eden isimler…

  1. Halil Pektaş – Van Spor FK 2. Başkanı
  2. Erol Temel – Van Spor FK Asbaşkanı
  3. Gökhan Hanoğlu – Van Spor FK Genel Sekreteri
  4. Uğur Tunçdemir – Van Spor FK Basın Sözcüsü ve Yönetim Kurulu Üyesi
  5. Gürgin Kent – Van Spor FK Disiplin Kurulu Başkanı
  6. Eşref Ünal – Van Spor FK Yönetim Kurulu Üyesi
  7. Vedat Dursun – Van Spor FK Yönetim Kurulu Üyesi
  8. Fehim Güney – Van Spor FK Yönetim Kurulu Üyesi

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.