Vanlı Yazar Selami Çınarcı’nın yeni kitabı çıktı!

Vanlı Yazar Selami Çınarcı’nın beşinci romanı “Tinsel Kopuş” çıktı. Kitap Müptelası Yayınları tarafından piyasaya sürülen roman, bir lise öğrencisi olan Affan’ın felsefik yaşam öyküsünü konu ediniyor

Vanlı Yazar Selami Çınarcı’nın yeni kitabı çıktı!
Yayınlama: 26.09.2023
Düzenleme: 26.09.2023
A+
A-

2019 yılından bu yana kitap yazan ve kitaplarında Van’ın yerel motiflerini, tarihini, coğrafyasını ön plana çıkartan Yazar Selami Çınarcı’nın “Tinsel Kopuş” adını verdiği yeni kitabı okuyucuyla buluştu.

Yeni kitabı hakkında konuşan Çınarcı: “Malumunuz yazma serüvenime “Üç Beyaz Zirve” kitabı ile başladım. Bu kitapta Van’da yaşayan ve kendi çabasıyla Urartu dilini öğrenen Mehmet Kuşman’ın hayatından kesitlere yer verdim. Ardından çıkan “Yedi Kilise” adlı kitabımda da Van ili sınırları içerisinde yer alan ve bakımsızlıktan, ilgisizlikten dolayı günden güne yok olan tarihi yapılara dikkat çekmeye çalıştım. Yeni çıkan kitabımda ise son yıllarda Van Gölü’nde yaşanan kuraklığı ve kirliliği ele aldım. Doğup büyüdüğüm Van ilini çok seviyorum. Bu yüzden kitaplarımda; hayal gücümü şekillendiren ve bana ilham kaynağı olan güzel Şehrimiz Van’a mutlaka yer vermeye çalışıyorum. Öyle ki yüzyıllardan beri gerek doğasıyla gerekse tarihi kimliğiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu kadim şehirden ilhamımı alıyorum. Ayrıca kitaplarımda daha çok bilgiye dayalı konular işliyorum. Çünkü salt hayal ürünü olan ve bilgiye vermeyen kitapların insanlara pek fazla bir şey katmadığı inancındayım. Bundan dolayı kitaplarımda okuyucuya farkındalık katacak konulara yer veriyorum. Bu konuların başında ise küresel ısınma, çevre kirliliği, iklim krizi gibi güncel sorunlar yer alıyor ,” ifadelerini kullandı.

Vanlı Yazar Selami Çınarcı’nın yeni kitabı çıktı!

Kitap Hakkında

Evren var olduğu günden bu yana insanoğlunun kafasını kurcalayan; ben kimim, yaşamın bir anlamı ve amacı var mı, bu dünyaya geliş amacımız nedir, evrenin bir sahibi var mı, ruh nedir, gerçeğe ulaşmak mümkün mü? Gibi sorulara roman tekniğiyle yanıt vermeye çalışan bu kitapta Affan’ın gizemli dünyasında derin bir yolculuğa çıkacaksınız.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.