Vanlı inşaat mühendisi Faruk Görünüş adaylığını açıkladı

Van’da yerel seçim hareketliliği hız kesmeden devam ederken, kentteki bir isim daha Van Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için adaylığını açıkladı. İnşaat mühendisi Faruk Görünüş Şehrivan’a yaptığı açıklamada AK Parti’den aday olduğunu açıkladı.

Vanlı inşaat mühendisi Faruk Görünüş adaylığını açıkladı
Yayınlama: 14.08.2023
Düzenleme: 14.08.2023
A+
A-

Van’da yerel seçim çalışmaları hızla devam ederken, kentteki bazı isimler adaylıklarını da açıklamaya devam ediyor. Bu anlamda bir hareketlilik varken, Van’da birçok alanda yaptığı çalışmalar, araştırmalar ve projeleriyle adından söz ettiren inşaat mühendisi Faruk Görünüş de Şehrivan’a yaptığı açıklamada 2024 yerel seçimlerinde Van Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için aday olduğunu duyurdu. Daha önce adı hiçbir siyasi partide geçmeyen Görünüş, kentin sorunlarına çözüm bulmak ve bu kapsamda önemli çalışmalara imza atmak amacıyla AK Parti’den aday olacağını dile getirdi. Görünüş, yaptığı açıklamada, Van’ın en önemli sorunlarından yapılaşma, depremsellik ve su ile ilgili önemli projelerinin olduğunu aktardı.

Vanlı inşaat mühendisi Faruk Görünüş adaylığını açıkladı

FARUK GÖRÜNÜŞ KİMDİR?

1981 yılında Van’da doğdu. Aslen Bahçesaraylı olup, halen Van’da ikamet etmektedir.
İlk, orta ve lise öğrenimini Van’da tamamlayan Görünüş, 2003 yılında Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü birincilikle tamamladı. Yüksek lisans eğitimini 100.Yıl Üniversitesinde tamamlayarak yüksek mühendis unvanını aldı. 20 yıllık meslek hayatında birçok okul, hastane, otel, konut, AVM, fabrika ve Avrupa bankası destekli büyük projeleri tamamladı. özellikle yerli ve yabancı yatırımcıların kente kazandırılması noktasında önemli roller oynadı. İnşaat ve yapılaşmada yeni teknolojileri araştırmak üzere birçok ülkeye seyahatlerde bulundu ve bazı uluslararası bilim kongrelerinde katılımcı olarak yer aldı.

Beton, deprem ve su üzerine bilimsel çalışmalar yapan Görünüş, bu konularda ürettiği teknik ve yöntemler için patent başvurularında bulundu. İnşaat Mühendisleri Odası Van Şubesi’nde farklı yıllarda şube sekreteri, şube saymanı ve şube başkanı görevlerini üstlenerek kentin sorunlarına duyarlılık göstermiş ve  özellikle yapılaşma, beton, deprem, kuraklık ve trafik konularında birçok sempozyum ve seminerlerde sunum yapmıştır.

Ayrıca sosyal sorumluluk projeleri de üreten Görünüş, Türk halk müziği, Sanat müziği ve Tasavvuf korolarında uzun yıllar görev aldı. Yaklaşık 4 aydır deprem bölgesinde bulunan ve insanların yaralarını sarmaya çalışan Görünüş, Evli ve iki çocuk babasıdır.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.