Van’daki otelleri ilgilendiriyor! O belge Zorunlu

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği , müzik sektörünün en önemli problemlerimden biri olan ve 25 yıldır çözüm bekleyen otel, motel, pansiyon ve konaklama tesislerinde çalınan müzikler için lisans alma sorununun çözüldüğü belirtildi.

Van’daki otelleri ilgilendiriyor! O belge Zorunlu
Yayınlama: 16.08.2023
A+
A-

Otellerin müzik lisans belgesi alması zorunlu oldu

Resmî Gazete ’de yayımlanan tebliğe göre oteller ve diğer konaklama tesisleri, müşterileri için çaldıkları müzikler için Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında faaliyet gösteren federasyonlardan müzik lisans belgesi alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MESAM Başkanı Recep Ergül ” Otellerin, herhangi bir cezai işlemle karşılaşmamak için 31 Ekim 2023 tarihine kadar gerekli sözleşmeleri yapmaları gerek.”

Oteller müzik yayını için telif ödeyecek

MESAM müzik yayını yapılan otel, motel, pansiyon ve konaklama tesislerinin zorunlu lisanslama kapsamına alındığını ve Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğle bu işletmelerin telif ödeyeceğini açıkladı.

Van’daki otelleri ilgilendiriyor! O belge Zorunlu

MESAM’dan yapılan açıklamada, müzik sektörünün önemli problemlerinden biri olan ve çözüm bekleyen konaklama tesislerinde çalınan müzikler için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 7 müzik meslek birliği arasında yapılan çalışmalar sonucu, zorunlu lisanslama tebliğinin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği ifade edildi. MESAM’ın açıklaması şöyle: “Otellerin kolay ve etkin bir sistem ile lisans altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bir düzenleme yapıldı.

Böylelikle işletmeler; çok sayıda sanatçının eserlerinin bulunduğu repertuvarlar için müzik birliklerinin belirlediği tarifeler üzerinden zorunlu lisanslama yapacak. Çalışmalarda çözüm üretmeye ve işbirliğine dayalı yaklaşım gösteren otel meslek birlikleri TÜROFED, TUROB da devrim niteliğindeki karara destek verdi.”

LİSAN ALMAK  VE GENİŞ BİLGİ İÇİN 0 537 279 17 30‘ U ARAYABİLİRSİNİZ

Tebliğe göre yapılan değişiklik şu şekilde:

”Bakanlıkça başvurularda, Bakanlıkça belirlenen tesisler için Kanun kapsamında alınması zorunlu tutulan sertifika ile Bakanlıkça zorunlu tutulan belgeler istenilebilir. Ayrıca, konaklama tesisinde müzik kullanılması halinde, 5/12/1951 tarihli ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında faaliyet gösteren ilgili federasyonlardan müzik lisans belgesinin alındığını gösterir belge de başvuruya eklenir, yetkili federasyonlar ve belgenin alınmasına ilişkin hususlar Bakanlıkça belirlenir.”

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğle birlikte aynı tebliğe aşağıdaki geçici madde eklendi:

”Belgeli tesislerin müzik lisans belgesi alması için süre

GEÇİCİ MADDE 3- (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce belgelendirilen konaklama tesislerinin (basit konaklama turizm işletmesi belgeli olanlar dahil), 4 üncü maddenin beşinci fıkrasında belirtilen müzik lisansına ilişkin belgeyi 1/10/2023 tarihine kadar Bakanlığa ibraz etmesi zorunludur. Aksi halde bu tesisler hakkında Kanun kapsamında işlem yürütülür. Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Bu Tebliğ hükümlerini Kültür ve Turizm Bakanı yürütür.”

 

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN!

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.