Van’daki Belediyeler Seferberlik Başlattı

10 ilimizde meydana gelen kardeşlerinin acılarını paylaşmak onların yaralarını sarmak ve enkaz altında kalanları kurtarmak adına Van’daki belediyeler seferberlik ilan etti.

Van’daki Belediyeler Seferberlik Başlattı
Yayınlama: 06.02.2023
Düzenleme: 06.02.2023
A+
A-

İşte sırasıyla o yardım yapan belediyeler

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSU OLUŞTURDU

Van Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesine 159 iş makinası ve araç ile 400 personel gönderdi. Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7,7; Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından Büyükşehir, tüm birimlerini teyakkuza geçirdi.

Sabah saatlerinden itibaren hummalı bir çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesine araç, yardım malzemesi, iş makinası ve çok sayıda personel gönderdi. Gevaş ilçesi yakınlarında bir araya gelen yardım konvoyu depremin yaşandığı illere doğru yola çıktı.

Konvoyda, günlük 10 bin kişilik yemek kapasiteli Mobil Aşevi Tırı başta olmak üzere, 2 adet aşevi aracı, 2 itfaiye arama-kurtarma aracı, 10 TIR, 14 ekskavatör, 8 Beko Loder, 90 kamyon, 1 Akaryakıt tankeri, 3 cenaze aracı, 3 öncü araç 2 otobüs, 5 binek aracı araç ve 100 kişilik yerel destek ekibi olmak üzere toplam 141 araç 10 adet genel maksat çadırı deprem bölgesine gönderdi.

Ayrıca Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğünce de 1 vidanjör, 1 basınç aracı, 2 kamyon, 2 lowbet, 2 beko Loder, 2 minibüs, 1 kamyonet, 1 vinç, 1 TIR çekici, 1 paletli ekskavatör, 2 su tankeri, 2 pikap olmak üzere 18 araç ve 34 personelde sevk edildi.

Van Deprem Bölgesine Büyük Seferberlik Başlattı

Edremit Belediyesinden deprem bölgesine araç desteği

Van’ın Edremit Belediyesi, birçok ilde yıkıma neden olan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye çok sayıda personel, araç ve ekipman sevk etti.

Van‘ın Edremit Belediyesi, birçok ilde yıkıma neden olan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye çok sayıda personel, araç ve ekipman sevk etti.

Sabah saatlerinde yaşanan 7.7 büyüklüğündeki deprem birçok ilde yıkıma ve yüzlerce kişinin de hayatını kaybetmesine neden oldu. Deprem haberiyle birlikte bölgeye ilk olarak bünyesindeki 12 kişilik arama kurtarma ekibini sevk eden Edremit Belediyesi, ihtiyaçların karşılanması için de yardım kampanyası başlattı. Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın talimatıyla şimdi de deprem bölgesine 3 kamyon, 2 loder, 1 lowbet, 1 adet pick-up ile birlikte 8 personel gönderildi.

Van Deprem Bölgesine Büyük Seferberlik Başlattı

Gürpınar Belediyesi deprem bölgeleri için seferber oldu

Van’ın Gürpınar Belediyesi 10 ilde büyük yıkıma neden olan ve yüzlerce insanın hayatını kaybettiği depremin yaralarını sarmak için seferber oldu.
İlçede başlattığı yardım kampanyasının ardından AFAD koordinasyonu ile bölgeye 2 kamyon, 1 tır ve 1 ekskavatör gönderen Gürpınar Belediyesi aldığı meclis kararıyla 500.000 TL nakdi ve ayni yardım yapacağını duyurdu.
Depremden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, depremden etkilenen tüm vatandaşların acısını paylaştıklarını ifade etti.
Yaraları sarmak için ilçede seferberlik başlattıklarını ifade eden Tanış, “Bu sabah 10 vilayetimizi etkileyen kötü bir depremle karşılaştık. Vefat eden vatandaşlarımız var. Tüm Türkiye tek vücut olarak bugün oradaki yaraları sarmaya çalışıyor. Bizlerde Gürpınar Belediyesi, ilçedeki tüm kamu kurumları ve Gürpınar halkı olarak ne yapabiliriz noktasında çalışmalar yürütüyoruz.  Şu an 4 iş makinamızı AFAD koordinasyonuyla bölgeye gönderiyoruz. Yardım çağrımızla gıda kolilerimiz, battaniyeler, ısıtıcılar ve çocuk bezlerine varıncaya kadar ciddi bir kampanya başlattık. Gürpınar Belediyesi olarak yine meclisimizde 500 bin TL’lik nakdi yardım kararı da almış bulunmaktayız. Bize düşen ne varsa elimizden geleni yapmaya hazırız çünkü biz depremi yaşamış ve zorluklarını biliyoruz. Depremdeki bir koli yardımın ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. İnşallah bu afeti de devlet millet omuz omuza atlatacağız” dedi.

Van Deprem Bölgesine Büyük Seferberlik Başlattı

TUŞBA BELEDİYESİ’NDEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM ELİ

Tuşba Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan ve bir çok ilde yıkıma neden olan 7.7 şiddetindeki depremin ardından, bölgeye çok sayıda personel, araç ve ekipman sevk etti.

Depremin yıkıma neden olduğu illerden biri olan Malatya’ya Belediye Başkanı Salih Akman’ın talimatları ile 3 meclis üyesi ve bir belediye başkan yardımcısı koordinesinde 36 personel ve loder, vinç, damperli kamyon, minibüs ile 2 adet mobil çorba dağıtım aracı olmak üzere 10 araç gönderen Tuşba Belediyesi, depremzedelerin bir nebze de olsa yaralarına merhem olmaya çalışacak.

Bununla birlikte ayrıca bir yardım kampanyası da düzenleyen Tuşba Belediyesi, destek olmak isteyen vatandaşların; battaniye, uyku tulumu, ısıtıcı, kışlık kıyafet (Mont, kazak, çorap, ayakkabı, bere, eldiven) temizlik malzemesi, çocuk bezi, gıda kolisi ile jeneratör gibi malzeme desteğinde bulunabileceği ifade edildi. Destek vermek isteyen vatandaşların yardımlarını Tuşba Belediyesi hizmet binası ve İskele Sahil Bandı 2. Etap’ta bulunan yardım koordine merkezi ile Tuşba Toplum Yaşam Merkezi’ndeki görevlilere teslim edebilecekleri kaydedildi.

Acılar bir, gönüller bir; depremin yaralarını sarabilmek ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın acılarını biraz da olsa hafifletmek için bölgeye araç ve ekip sevk ettiklerini anlatan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, ekiplerin Malatya’daki AFAD Koordinasyon Merkezi’nin belirleyeceği bölgelerde görev alacaklarını söyledi. Başkan Akman, mobil araçlarda günlük 2 bin kişiye sıcak çorba dağıtımını gerçekleştireceklerini kaydetti.

23 Ekim ve 9 Kasım 2011 yılında Van’da meydana gelen depremleri bizzat yaşadıklarını dile getiren Başkan Akman, yakın tarihte 2 yıkıcı depremi yaşayan bir il olarak felaketin bölgede herkesin yüreğini dağladığını söyledi. Devletin seferberlik halinde olduğunu dile getiren Başkan Akman, “Belediye olarak biz de milletimizin emrindeyiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Millet olarak hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Van Deprem Bölgesine Büyük Seferberlik Başlattı

İpekyolu Belediyesi Ve Kaymakamlığı’ndan Deprem Bölgesine Yardım Köprüsü

İpekyolu Kaymakamlığı ve İpekyolu Belediyesi, Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde meydana gelen deprem için yardım kampanyası başlattı. Alınan bilgiye göre, vatandaşlar tarafından getirilen ihtiyaç malzemeleri İpekyolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Müdürlüğü koordinesinde İskele Caddesi Van TSO Binası karşısında bulunan Van Atatürk Lisesi Saran Spor salonun’nda toplayarak deprem bölgesine gönderecek.

 

İpekyolu Kaymakamlığı İpekyolu Belediyesi, Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde meydana gelen 7.4’lük deprem sonrası bölgeye ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlattı. Vatandaşlar tarafından getirilen ihtiyaç malzemeleri ipekyolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Müdürlüğü koordinesinde ki, İskele Caddesi Van TSO Binası karşısında bulunan Van Atatürk Lisesi Saran Spor salonun’nda toplanacak.

İpekyolu Kaymakamlığ ve İpekyolu Belediyesi, ülkemizi yasa boğan Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde meydana gelen deprem sonrası yaraları sarmak adına seferber oldu. 10 ili etkileyen ve çok sayıda binanın yıkıldığı bölgede evlerine giremeyen vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla İpekyolu Kaymakamlığı ve Belediyesi yardım malzemeleri toplamaya başladı. ipekyolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Müdürlüğü  İskele Caddesi Van TSO Binası karşısında bulunan Van Atatürk Lisesi Saran Spor Salonu’nda  toplanacak yardımlar hızlı bir şekilde bölgeye gönderilecek. Yardım etmek isteyenler, kullanılmamış ısıtıcı, battaniye, mont, kışlık bot, bebek maması, bere eldiven, hijyen seti bebek kıyafeti, uzun ömürlü gıda başta olmak üzere ilk yardım ve temel ihtiyaç malzemelerini bu  merkeze bırakabilecek.

AK Parti İl Başkan vekili Abdullah Çalım

“Kahramanmaraş merkezli on ilde meydana gelen depremde vefat eden bütün vatandaşlarımıza AK Parti il başkanlığı olarak Allah’tan rahmet, deprem bölgesinde bulunanlara ise sabırlar diliyoruz.

Bizler AK Parti Van İl Başkanlığı, milletvekilleri,  Kadın ve Gençlik Kolları ve AK Belediyeler olarak Vanlı hemşerilerimizi deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için açılan yardım kampanyalarına katılmaya davet ediyoruz.

Van Milletvekilimiz Abdulahat Arvas, İrfan Kartal ve Osman Nuri Gülaçar Diyarbakır ve çevresinde oluşturulan komisyona katılmak üzere deprem bölgesine hareket ettiler.

İl Gençlik Başkanlığımızca oluşturulan koordinasyon kurulu  Adıyaman ve ilçelerinde oluşturulan komisyona katılmak üzere Muhammed Çalağan başkanlığında hazırlanıyor, İl Kadın Kolları Başkanımız Havva Duran ise Malatya’ya gitmek üzere yola çıkarken Van’lı hemşehrilerimizi yardım kampanyalarına katılmaya davet etti.

AK Partili Belediyelerimiz Bahçesaray, Çaldıran, Çatak, Edremit, Gevaş, Gürpınar ve Tuşba Belediye başkanlıklarımız ise yardım kampanyalarına katılarak ayni ve nakdi yardımda bulunuyorlar.

Depremin acısını yaşamış bir şehir olarak, 10 şehrimizde yıkıma ve felakete sebep olan depremin acılarının en kısa sürede dinmesini Allah’tan temenni ediyoruz.

Allah daha büyük felaketlerden milletimizi ve insanlığı korusun.”

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.