Van’da yılın ilk bebeği dünyaya merhaba dedi

Son dakika haber ile Van’da 2023 yılının ilk bebeği Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldi.

Van’da yılın ilk bebeği dünyaya merhaba dedi
Yayınlama: 01.01.2023
Düzenleme: 01.01.2023
A+
A-

Van’da 2023 yılının ilk bebeği ‘Ümit’ oldu. SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hatice Türlü isimli anne, yılın ilk anlarında sezaryen doğumla bir erkek bebek dünyaya getirdi. Mehmet Türlü ve Hatice çifti, dünyaya gelen bebeklerine ise ‘Ümit’ ismini verdi.

 

 

“Bebek bize sürpriz oldu”

İHA muhabirine konuşan anne Hatice Türlü isimli anne, çok mutlu olduğunu belirtti. Beşinci kez anne olduğunu ifade eden anne Türlü, bebeğin kendilerine sürpriz olduğunu söyledi.

“İsmi ‘Ümit’ oldu”

Hastane yönetimiyle yılın ilk bebeğini ziyaret ederek, ailesine hediyeler veren Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya ise bebeğin sağlıklı olduğunu söyledi. Yılın ilk bebeğinin yanında olduklarını ifade eden Sarıkaya, “Bebeğe isim verilirken buna şahitlik ettik. İsmi ‘Ümit’ oldu. Yeni yılın herkese sağlık ve mutluluk getirmesini ümit ederim” dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Latif Hacıoğlu da bebeğin 2 kilo 800 gram olduğunu belirterek, “Annenin ve bebeğinin sağlıklı olması bizi mutlu etti. Bebeğe yaşamı boyunca sağlıklı ve huzurlu yıllar diliyorum” diye konuştu.


Erciş’te 2023’ün ilk bebeği dünyaya geldi

Van’ın  Erciş ilçesinde 2023 yılının ilk bebeği 2023’ün ilk dakikalarında dünyaya gelen İbrahim oldu.

Karakoç çiftinin 6. Çocuğu , Erciş Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesinde 2023’ün ilk dakikalarında 2 kilo 600 gram ağırlığında normal doğumla dünyaya geldi.  Karakoç çifti bebeğe İbrahim adını verdi.

Hastane personelinin yeni yılını kutlayan Kaymakam Mehmetbeyoğlu da, gün içinde doğan bebeklerin ailelerine hediye takdim ederken 00.00 doğan İbrahim’e ise çeyrek taktı.

İbrahim’in annesi Neriman hanım  yeni doğum yaptım kaymakam bey buraya geldi bebeğimi gördü nice yıllar diledi ona altın taktı ona çok teşekkür ediyorum biz Çaldırandan geldik gerçekten kaymakam beyi görünce çok mutlu oldum bebeğin ismini de İbrahim koyduk dedi.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.