Van’da Yatırımcı Zirvesi Gerçekleştirildi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Teknokent, İran Kamu Yöneticiler Birliği ve Van İŞGEM iş birliğinde düzenlenen 2. Van Uluslararası Girişimci ve Yatırımcı Zirvesi, üniversitemiz ev sahipliğinde ulusal ve uluslararası çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Van’da Yatırımcı Zirvesi Gerçekleştirildi
Yayınlama: 26.02.2024
A+
A-

Globalleşen dünya düzeninde yaşanan olaylar ve bunun getirilerinden olan hızlı değişimi doğru algılayıp, doğru değerlendirip, doğru roller üstlenme düşüncesi ve Ülkemizin geleceğinin Yüksek Teknolojili, Yenilikçi, Katma değeri yüksek ve İhracat odaklı ürün üretiminde olduğu gerçeğine katkı sunmak için başlatılan ve Ülkemizde 2022 yılında ilk kez Van kentinde yapılan Uluslararası Girişimci ve Yatırımcı Zirvesi, Van İŞGEM ve Van Teknopark ile INSTP (Uluslararası İslam Ülkeleri Bilim ve Teknoloji Parkları Birliği) arasında düzenlenen protokol ile gerçekleştirilmişti.

Girişimciler ile yatırımcıları buluşturan zirvenin ikincisini yapmak üzere bir araya gelen ulusal ve uluslararası çok sayıda kamu ve özel kuruluşlar, Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde açılış töreninde buluştular. Zirvede ev sahibi olarak açılış konuşması gerçekleştiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, bölgemizin ve ülkemizin “yüksek teknolojili, yenilikçi, katma değeri yüksek ve ihracat odaklı ürün üretimi”ne katkı sağlama gayesiyle bir araya geldiklerini vurguladı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren ve her geçen yıl başarı çıtasını yükselten Van Teknokent vesilesiyle bu zirveye ortak olduklarını ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli; “Paydaşlarımızla birlikte; sergilenen girişim fikirlerinin ve ürünlerin en iyilerini seçip ödüllendirme, sergilenen ürünlerin Türkiye’de üretimi için uygun alt yapı ve yatırımcı bulma, sergilenen ürünlerin üretimi için alt yapı ve danışmanlık desteği sağlama ve bu ürünlerin patent ve markalaşmasına destek verme amacını taşıyoruz” dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak gençlerin yatırım ve fırsat stratejileri konusunda farkındalığını artırmak adına bu tür etkinlikleri çok önemli bulduklarını ifade eden Rektör Şevli konuşmasını; “Ayrıca sektör açısından baktığımızda da ihtiyaç duyulan iş gücüne dikkat çekmek ve bu iş gücünün daha nitelikli, tam donanımlı bireylerce karşılanarak uygulama ve beceri yetkinliğinin artırılması açısından da önem arz ettiğini düşünüyoruz.” şeklinde sürdürdü.

Van’da Yatırımcı Zirvesi Gerçekleştirildi

Van Uluslararası Yatırımcı ve Girişimci Zirvesinde 5 kategoride ele alınan projelere değinen Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli; “Değerlendirme kurulu tarafından seçilen proje ve girişimciler, Van’a davet edilerek geliştirdikleri ürünlerin üretimi için yatırım olanakları zirvede düzenlenecek olan sergide anlatılacak; ayrıca yatırımcılar, fon sağlayıcılar ve melek yatırımcılar ile yüz yüze görüşme imkânına sahip olacaklardır. Bunların yanı sıra zirvede yapılacak olan ödül töreninde ise davet edilen girişimciler tarafından sergilenen girişim fikirlerinin ve ürünlerin en iyileri seçilerek ödüllendirilecektir. Böylelikle başta ilimiz olmak üzere ülkemizin teknolojik, yenilikçi, katma değerli ürün üretme kapasitesinin artmasını ve yabancı girişimci sayısını artırmasını sağlayarak ülkemizin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sunmuş olacağız” ifadelerini aktardı.

Üniversitelerin toplumun gelişmesinde ve ülkenin kalkınmasında, eğitim-öğretim faaliyetleriyle birlikte temel ve teorik bilgi birikiminin uygulamaya dönüştürülmesinde esas rol aldığının altını çizen Rektör Şevli, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak akademik bilgi birikiminin, kurumlarla iş birliği halinde ülkemizin kalkınmasında yer almasını çok önemli olduğunu ve bu sorumluluğu da yerine getirmekten geri durmadıklarını sözlerine ekleyerek organizasyon komitesine ve katılımcılara teşekkür etti.

Zirvenin Uluslararası destekçilerinden Avrupa Bilimler Akademisi EASCI Başkanı Prof. Dr. Snjezana Baroness Rajacıc, zirvenin gelenekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Dünyanın birçok yerindeki mucitler bir araya geldi. Hepimiz aynı amaca sahibiz. Herkes için güzel bir gelecek diliyorum. Akademimiz geleceğe yönelik bu tür projeleri desteklemekten mutludur. Etkinlik, aramızdaki etkileşim ve yeni işlerin gelişmesi için fırsat olacaktır.” şeklinde konuştu.

İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik ise konuşması kapsamında “Dünya genelinde yaşanan gelişmeleri ve beraberinde getirdiği hızlı değişimi doğru algılamak, değerlendirmek ve yatırım kararlarında doğru yolu takip etmek gerekiyor. Bu zirvede hem yurt içi hem de yurt dışından gelen yatırımcılarımızı buluşturduk. Süreci değerlendireceğiz. Bu programda girişimcilerimizin ortaya koyduğu projelerden bir kısmını yatırıma dönüştürebilmek istiyoruz. Umarım sonuçları hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

Gedik konuşmasında, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Van Ticaret ve Sanayi Odası, Girişimci İşadamları Vakfı, Van Sanayici ve İşadamları Derneği (VANSİAD), Sistem Global ve uluslararası kuruluşlar Dünya teknoparklar birliği (IASP), Avrupa Bilimler Akademisi (EUROPEAN ACADEMY OF SCİENCE), İslam İşbirliği Teşkilatı Teknolojik İşbirliği Daimi Komitesi (COMSTECH), Uluslararası Mucitler Birliği Federasyonu (IFIA), Avrupa Mucitler Federasyonu (Association of European Innovators), Romanya Bükreş Politeknik Üniversitesi, İran Karaj Azad Üniversitesi, İran Maku Meslek Üniversitesi, İran İvaneki Üniversitesi, İran Guilan Teknopark, İran Medikal Üreticiler Birliği, İran Doktorlar Birliği olmak üzere destek veren herkese teşekkür etti.

Van’da Yatırımcı Zirvesi Gerçekleştirildi

Zirvenin Uluslararası bir diğer destekçisi Dünya Mucitler Federasyonu IFIA (International Federation of Invertors Association) Türkiye Temsilcisi Dr. Mehrdat Fojlaley​​​​​​​ de yatırım sektöründe güvenin çok önemli olduğunu belirterek mucitler arasında olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Program kapsamında İran Kamu Yöneticiler Birliği Başkanı Dr. İman Masdari ve İran İstanbul Konsolosluğu Ticari Ateşesi Dr. Kamran Davari de kısa bir konuşma gerçekleştirdiler. Konuşmaların ardından katılımcılar, stantları gezerek projeler hakkında bilgi aldı.

Panel ve sunumlarla devam eden zirvenin açılışına Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenay Baydaş, Prof. Dr. Cemil Göya ile Prof. Dr. Murat Kayri, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Ali Özvan, İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, Dünya Mucitler Federasyonu Türkiye Temsilcisi Dr. Mehrdat Fojlaley, Avrupa Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Snjezana Baroness Rajacıc, İran Kamu Yöneticiler Birliği Başkanı Dr. İman Masdari, İran İstanbul Konsolosluğu Ticari Ateşesi Dr. Kamran Davari, Sudan ve İranlı yatırımcılar ile iş dünyası temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.