Van’da Sporun Altyapısına Büyük Destek

Van Valiliği koordinesinde Spor Van Projesi kapsamında alınan spor malzemeleri törenle gençlik merkezleri, yurtlar ve okullara dağıtıldı.

Van’da Sporun Altyapısına Büyük Destek
Yayınlama: 02.01.2023
A+
A-

Tuşba Gençlik Merkezi’ndeki törende futbol, voleybol, masa tenisi, karate, badminton, okçuluk, boks, atletizm, yüzme, jimnastik gibi birçok branştan spor dalı için alınan malzemeler dağıtıldı.

Törende konuşan Vali Ozan Balcı, Van’da spor alt yapısının güçlendirildiğini söyledi.

SPORDA GÜZEL İŞLER YAPIYORUZ

Vali Ozan Balcı, “Van’ın çocukları, gençleri, ileride sporun bütün alanlarında çok başarılı olacaklar Buna inanıyorum ve hayalim bu. Spor alanında çok güzel işler yapıyoruz.18 butik spor salonu, 14 tane yüzme havuzu yapıyoruz. Bütün ilçelerimizde yüzme havuzu olacak. Bütün okulların voleybol ve basketbol sahası olması için çalışıyoruz. Sporcu fabrikası kuruyoruz. Her ilçede voleybol, basketbol sahası, tenis kortu ve halı saha olan spor tesisi kuruyoruz. Yani spor alt yapısına ilişkin her alana katkı sağlıyoruz. Bütün okullara Spor Kulübü kurduk. Bütün ilçelerde Gençlik Spor kulübünü kurduk. Buradan performans sporcular Gençlik Spor kulüplerine geçebilecek. İkinci ligde mücadele eden Van Sporu ve amatör spor kulüplerini destekliyoruz. Bugün malzemeleri gençlik merkezlerine, sporla ilgili yurtlara, bütün okullarımıza dağıtacağız. Malzeme desteğimiz devam edecek. İlin valisi olarak gençleri desteklemekten, onların mutluluklarını, başarılarını görmekten büyük mutluluk duyuyorum.” Dedi.

Törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özay, antrenörler, beden eğitimi öğretmenleri, sporcular ve öğrenciler katıldı.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.