Van’da petrol çalışmalarına ne zaman başlanacak? İşte o tarih…

Yıllardır petrol yok denilerek arama yapılmayan Türkiye’de Gabar Dağındaki petrol çıkarma çalışmaları tüm yurda umut oldu. Şırnak-Gabar’da bulunan rezervlerden sonra sıra gözler  Van’daki petrol yatakları çevrildi.

Van’da petrol çalışmalarına ne zaman başlanacak? İşte o tarih…
Yayınlama: 12.01.2024
A+
A-

Hakkari ve Siirt gibi illerde de petrol arama çalışmaları devam etiğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Van’la ilgili merak edilen sonun cevabını da verdi.

Gabar’daki keşfin ardından katlanan yerli ve milli petrolün neredeyse yarısına yakını buradan temin ediliyor. TPAO’nun açıkladığı resmi verilere göre Gabar’dan çıkarılan petrol Türkiye’nin günlük ihityacının yüzde 2,5’ine denk geliyor.

Lokasyonları tespit ettik. Türkiye’nin her yerinde çalışmaların devam etiğini söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Van’da kış koşulları nedeniyle başlayamadık fakat yılın ilk çeyreğinde orada da başlamayı hedefliyoruz. Türkiye’de, ülkemizin ihtiyacı olan petrol ve doğalgaz nerede varsa onu bulmak için çalışmalarımıza ve gayretlerimize devam edeceğiz. Türkiye’nin mutlaka enerjide dışa bağımlılığını düşürmek gibi bir hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda hep birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Alınan karara göre, TPAO’ya, Gaziantep, Antalya, Çanakkale, Şanlıurfa, Zonguldak, Diyarbakır, Hakkari, Bartın, Karabük, Kastamonu, Elazığ, Edirne, Kahramanmaraş ve Kilis’te bulunan toplam 18 saha için petrol arama ruhsatı verildi.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.