Van’da Malzeme yüklü tırda şok eden görüntü

Van’da son dakika bir haber ile tespit edilen malzeme yüklü bir tırda yapılan aramada ekipleri şok eden bir görüntü ortaya çıktı

Van’da Malzeme yüklü tırda şok eden görüntü
Yayınlama: 28.02.2024
Düzenleme: 28.02.2024
A+
A-

Van’da malzeme yüklü bir tırda yapılan aramada düzensiz göçmenler yakalandı.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” yapan şahısların deşifresine ve düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Tuşba ilçesi Erciş istikametinde tespit edilen 1 araç içerisinde yapılan çalışmalarda; yurda yasa dışı yollardan giriş yaptıkları tespit edilen düzensiz göçmen şahıslar ile ülkemize girişlerini organize eden 1 organizatör şahıs yakalanmıştır. Müdürlüğümüzdeki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen 1 organizatör şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş olup göçmen şahıslar sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilecektir” denildi.

Malzeme yüklü tırdan düzensiz göçmen çıktı
Malzeme yüklü tırdan düzensiz göçmen çıktı


BAŞKA HABER OKU


Van’da 113 düzensiz göçmen yakalandı

Van’da jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda 113 düzensiz göçmen yakalandı.
Van Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” faaliyetlerinin önlenmesine yönelik sürdürülen çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “19-25 Şubat 2024 tarihleri arasında Van Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde toplam 23 olayda 113 düzensiz göçmen şahıs yakalanmış, 4 organizatör hakkında yasal işlem yapılmıştır” denildi.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.