Van’da Jandarma Ekipleri Öğrencilere Trafik Kurallarını Anlattı

Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, toplumsal duyarlılığın arttırılmasına yönelik, “Güvenli okul yolu projesi” kapsamında öğrencilere trafik kurallarıyla ilgili eğitim verdi.

Van’da Jandarma Ekipleri Öğrencilere Trafik Kurallarını Anlattı
Yayınlama: 24.12.2022
Düzenleme: 24.12.2022
A+
A-

Edremit ilçesindeki Enginsu İlkokulu’na giden Van İl Jandarma Ekipler, öğrencilere trafik eğitimi verdi, trafik güvenliği konusunda bilgilendirme yaptılar.

ÖĞRENCİLERE TRAFİK KURALLARI ANLATILDI

“Güvenli Okul Yolu Projesi” kapsamında, yaya geçitlerindeki yatay ve dikey işaretlemelerin kontrol edilmesi gibi konularda eğitim veren Van İl Jandarma Ekipleri okullarda öğrencilerle bir araya gelerek geçitlerin tüm sürücüler tarafından fark edilmesi, geçitlerde yayaların geçiş üstünlüğünün vurgulanması, geçitlerin kullanımının teşvik edilmesi ve yayaların trafiğin bir parçası olarak görülmesi konuların işlendiği eğitimleri vererek öğrencileri bilgilendirdiler.

JANDARMANIN FARKINDALIK EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Konuyla ilgili Van İl Jandarma Komutanlığında yapılan açıklamada,” Trafik Jandarması tarafından Edremit Enginsu İlkokulu öğrencilerine Güvenli Okul Yolu Projesi kapsamında trafik eğitimi verildi. Trafik Jandarması okulun 7-11 yaş grubunda olan (29), 3-6 yaş grubunda olan (8), toplam 37 öğrenciye trafik güvenliği hakkında detaylı bilgi verdi.” Denildi.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.