Van’da İnsan Saçı Operasyonu

Ekipler tarafından Saray ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 1 milyon 348 bin TL değerinde kaçak insan saçı ele geçirildi.

Van’da İnsan Saçı Operasyonu
Yayınlama: 05.10.2023
A+
A-

1 Milyon 348 Bin TL Değerinde Saç Ele Geçirildi

Van’ın İran sınırından giriş yapan bir kişinin üzerinde ve bir araçta yapılan aramalar sonucundan toplamda 56 kilo 230 gram insan saçı bulundu.

Soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgi bir açıklamada bulunan Ticaret Bakanlığı, Van’ın Saray ilçesinde düzenlenen operasyonlarda ekipler tarafından 1 milyon 348 bin TL değerinde kaçak insan saçı ele geçirildiğini duyurdu.

Van'da İnsan Saçı Operasyonu

Bakanlığın yaptığı açıklamada:

”  İran’dan Türkiye’ye giriş yapan bir kişi, gümrük muhafaza görevlilerince x-ray taramasına yönlendirildi. Şüpheli yoğunluklara rastlanması üzerine, fiziki arama yapıldı. Ayakkabı tabanlığının altından ve beraberindeki valizden 4 kilo 900 gram insan saçı yakalandı.

Kapıköy Gümrük Kapısı’ndan yurda giriş yapmak için gelen bir hususi araç da şüpheli görülerek arama hangarında x-ray taramasından geçirildi. Ardından yapılan fiziki aramada, bidonlara saklanmış, naylon poşetlere sarılı 51 kilo 330 gram insan saçı yakaladı. Her iki aramada ele geçirilen kaçak insan saçının toplam değerinin 1 milyon 348 bin TL olduğu belirlendi. Soruşturma başlatıldı.” Denildi.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.