Van’da iki ayrı operasyon! 21 kişi yakalandı

Van’da terör örgütlerine ve Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretine yönelik düzenlenen operasyon çok sayıda şahıs hakkında işlem başlatıldı.

Van’da  iki ayrı operasyon! 21 kişi yakalandı
Yayınlama: 01.05.2023
Düzenleme: 01.05.2023
A+
A-

Van’da terör operasyonu

Van’da terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 21 şahıs hakkında işlem başlatıldı.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Yapılan çalışmalar neticesinde; PKK/KCK terör örgütü soruşturmalarında 9, FETÖ/PDY terör örgütü soruşturmalarında ise 12 şahıs olmak üzere toplam 21 şahıs hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır” denildi.

Van’da 2 organizatör tutuklandı

Van’da “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 7 kişiden 2’si tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” yapan şahıs/şahısların deşifresine ve düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Göçmen Kaçakçılığı İle Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan bir operasyonda; 7 organizatör hakkında adli işlem yapılmış, 2 organizatör tutuklanmıştır. Göçmen kaçakçılığı suçunda kullanılan 1 araca ise el konulmuştur” denildi.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.