Van’da ekmeğe her an zam gelebilir!

Van’da Elektrik, su, doğal gaz, akaryakıt ve işçilik ücretlerinin maliyeti artıran zamların ekmek fiyatlarına yansıtılmadığını dile getiren fırıncılar konuştu.

Van’da ekmeğe her an zam gelebilir!
Yayınlama: 04.07.2023
Düzenleme: 04.07.2023
A+
A-

Maliyet artışları fırıncı esnafını zor durumda bırakıyor. Dövizdeki kur artışı, asgari ücret ve girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı zor günler geçiren fırıncılar ekmeğe zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Van’da fırıncılar zam bekliyor”

Elektrik, su, doğal gaz, akaryakıt ve işçilik ücretlerinin maliyeti artıran zamların ekmek fiyatlarına yansıtılmadığını dile getiren fırıncılar, Van’da 210 gram ekmeğin 4 liradan satıldığını, söz konusu gramajdaki ekmeğin maliyetinin giderler dahil 6,5 ile 7 lira arasında olması gerektiğini kaydettiler.

FİYAT ARTIŞLARI NEDENİYLE GİDERLERİMİZİ KARŞILAYAMIYORUZ”

Vansesi Gazetesine açıklamalarda bulunan fırıncılar, “Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların farkındayız. Elimizden geldiği kadar idare etmeye çalışıyoruz. Aylardır kar etmeden ekmek üretip satışa sunuyoruz. Son zamanlarda tüm kalemlerde yaşanan fiyat artışları nedeniyle giderlerimizi karşılayamayacak duruma geldik. Dayanacak gücümüz kalmadı. Sıkıntılarımızı, sorunlarımızı dile getirmek zorundayız. Fiyat artışlarından dolayı olumsuz etkileniyoruz. Son günlerde un fiyatlarında yaşanan anormal artışlar, fırıncıları çok zorluyor. “

“Neredeyse ekmekten zarar eder duruma geldik. Ekmeğe zam kaçınılmaz hal aldı. Fırıncıların yaşadığı bu sıkıntılarla ilgili hükümetin bir hamle yapması gerektiğine inanıyoruz. Unlu mamul üretimi yapan fırıncılara daha uygun şartlarda un sağlanmalı, hatta elektrik ve doğalgaz giderlerinde de destekler verilmeli. Şu anda gelinen nokta fırıncılarımızın kendi çabalarıyla aşabilecekleri bir durum değil. Vatandaşların temel gıda maddesi ekmeğin fiyatının daha fazla artmasının önüne geçilmesi isteniyorsa fırıncılar desteklenmelidir. Fırıncıların artan maliyetlerden dolayı mevcut fiyattan ekmek satabilmesi pek de mümkün görünmüyor. Bu noktada zam talebimizi fırıncılar odasıyla paylaştık. Umarız bir an evvel ekmeğe zam yapılır” dediler

vansesi

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.