Van’da DEVA Partisi 2 belediye başkan adayı netleşti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2 Aralık 2023 tarihinde partisinin ilk grup belediye başkan adaylarından 51’ini tanıttı. Bu adaylar arasında Van’dan da 2 belediye başkan adayı bulunuyordu.

Van’da DEVA Partisi 2 belediye başkan adayı netleşti
Yayınlama: 03.12.2023
A+
A-

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Van eski Milletvekili Kerem Altun ile DEVA Partisi Van İl Başkanı Erkan İrven’de tanıtım toplatışına katıldı.

Buna göre, Bahçesaray Belediye Başkanlığı için aday gösterilen İbrahim Tiryak, 1970 yılında Van’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan Tiryak, 2001-2019 yılları arasında Bahçesaray Belediye Başkanlığı görevini yürüttü.

Çaldıran Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Mehmet Reşat Yıldırım ise 1967 yılında Van’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan Yıldırım, 1999-2004 yılları arasında Çaldıran Belediye Başkanlığı görevini yürüttü.

DEVA Partisi, 2023 yerel seçimlerinde 81 ilde belediye başkan adayı çıkarmayı hedefliyor. Van’da ise 2019 yerel seçimlerinde Bahçesaray’da HDP, Çaldıran’da ise AK Parti kazandı.

Van’da DEVA Partisi 2 belediye başkan adayı netleşti Van’da DEVA Partisi 2 belediye başkan adayı netleşti

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.