Van’da birçok yer soğuktan donuyor!

Van ve çevresinde son bir haftadan buyana etkili olan soğuklar, günlük yaşamı olumsuz etkilerken, hava sıcaklığının eksi 11 dereceye düşmesi nedeniyle Sıhke Göleti’nin yüzeyi buz tuttu.

Van’da birçok yer soğuktan donuyor!
Yayınlama: 02.02.2024
Düzenleme: 02.02.2024
A+
A-

Van ve çevresinde 1 haftadır etkili olan dondurucu soğuk günlük yaşamı olumsuz etkilerken hava sıcaklığının eksi 11 dereceye düşmesi nedeniyle Sıhke Göleti’nin yüzeyi buz tuttu.

Van’da bir süredir etkili olan aşırı soğuklar, başta Sıhke Göleti olmak üzere birçok baraj ve derenin yüzeyinin donmasına neden oldu. Gece hava sıcaklığının eksi 11 dereceye kadar düştüğü Van’da aşırı soğuklar hayatı olumsuz etkilerken Van – Özalp kara yolu üzerinde sulama amaçlı kullanılan Sıhke Göleti’nin yüzeyi de tamamen dondu. Buz tabakasının üzerinin karla kaplanmasıyla ortaya seyrine doyumsuz bir manzara çıktı.

Van’da dondurucu soğuk etkili oluyor

Öte yandan hava sıcaklığının gece sıfırın altında 11 dereceye kadar düştüğü kentte, evlerin çatılarında 1.5 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.

Bazı önemli bilgiler:

  • Sıcaklıklar: Van’ın en soğuk ilçelerinden biri olan Özalp’ta dün gece hava sıcaklığı -22.1 dereceye kadar düştü. Van merkezde ise hava sıcaklığı -11 derece civarında.
  • Etkiler: Dondurucu soğuklar nedeniyle yollarda buzlanma ve don olayları meydana geliyor. Bu durum sürücülere ve yayalara zor anlar yaşatıyor. Ayrıca, soğuk havalar tarım ürünlerini de olumsuz etkiliyor.
  • Öneriler: Yetkililer, vatandaşları soğuk havalara karşı dikkatli olmaya ve gerekli önlemleri almaya çağırıyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olan kişilerin soğuk havalarda dışarı çıkmamaları veya çok dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.

Soğuk havalarda dikkat edilmesi gerekenler:

  • Sıcak giyinmeye özen gösterin.
  • Ellerinizi, ayaklarınızı ve yüzünüzü soğuktan koruyun.
  • Bol bol sıvı tüketin.
  • Dışarı çıkarken yanınızda şemsiye bulundurun.
  • Aracınızla seyahat etmeden önce yolların durumunu kontrol edin.
  • Soğuk havalardan en çok etkilenen yaşlı ve hastalara karşı duyarlı olun.

SOĞUK GÖRSELLER

Van’da dondurucu soğuk etkili oluyor

Van’da dondurucu soğuk etkili oluyor
Van’da dondurucu soğuk etkili oluyor

Van’da dondurucu soğuk etkili oluyor

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.