Van’da Ankara’ya kimler çağrıldı

Yaklaşan yerel seçimlerde belediye başkan adaylarını belirlemek için 81 bir ilde Kadın, gençlik, ilçe başkanları il yönetimi ve belediye başkanları Ankara’ya çağrıldı.

Van’da Ankara’ya kimler çağrıldı
Yayınlama: 26.12.2023
Düzenleme: 26.12.2023
A+
A-

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında belediye başkan adaylarını belirleyecek Aday Tespit Komisyonu oluşturularak AK Parti’de 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için hazırlıklar çalışmaların stardını verecek.

Komisyonun ilk toplantısını bugün yapması bekleniyor

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala başkanlığında gerçekleşen toplantıya Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz komisyonda yer alıyor.

Belediye başkan adayların belirlemek için her ilde olduğu gibi Van’da il başkanı ile birlikte Kadın, gençlik, ilçe başkanları ve belediye başkanları Ankara’ya çağrıldı. Van Büyükşehir Belediye Başkanı Adayın belirlemesi toplanan bu komisyondan sonra şekillenecek.

Adaylar titizlikle belirlenecek

Buna göre temayül yoklaması, anketler ve geçmiş seçim sonuçlarını titizlikle değerlendireceği toplantıda partinin teşkilat başkanlığı ile ilgili şehrin milletvekillerin görüşleri de ele alınacak.

Erdoğan’ın başkanlığındaki komisyon tarafından belirlenecek büyükşehir, il ve ilçe belediye başkan adayları Ocak ayının sonuna kadar belli aralıklarda kamuoyuna duyurulacak.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.