Van’da 83 yerleşim yerine ulaşım yok

Van’da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, 83 yerleşim yeri ulaşıma kapandı.

Van’da 83 yerleşim yerine ulaşım yok
Yayınlama: 01.04.2023
Düzenleme: 01.04.2023
A+
A-

Van’da 83 yerleşim yerinin yolu kardan kapandı

Mart ayının son gününde öğle saatlerinden itibaren aralıklarla yağan kar yağışı Van’da hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle Bahçesaray’da 3, Başkale’de 15, Çatak’ta 14, İpekyolu’nda 11, Muradiye’de 3, Özalp’te 23, Saray’da 8 ve Tuşba’da 5 olmak üzere toplam 83 yerleşim yeri ulaşıma kapandı. Hayatın adeta felç olduğu Van’da belediye karla mücadele ekipleri hummalı bir çalışma başlattı. Bir yandan şehir merkezini kar esaretinden kurtarmaya çalışan belediye ekipleri, bir yandan da kapanan mahalle ve mezra yollarının ulaşıma tekrar açılması için çalışma başlattı.

Van’da 83 yerleşim yerinin yolu kardan kapandı

Kar kalınlığının yüksek kesimlerde yarım metreye, merkezde ise 35 santimetreye ulaştığını belirten Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kuvvetli kar yağışının öğle saatlerinden itibaren doğuya kaydığını belirttiler.

Van’da 83 yerleşim yerinin yolu kardan kapandı

Mart ayının son gününde yağan kar ile kış çilesinin adeta geri geldiğini belirten vatandaşlar ise, geçmişten beri mart ayında kar yağışının olabildiğini ancak bu kadar yağmasına şaşırdıklarını ifade ettiler.

Van’da 83 yerleşim yerinin yolu kardan kapandı


İLGİLİ HABERİ OKU


Van’da kar sürücülere zor anlar yaşattı

Van’da etkili olan kar yağışı, sürücülere zor anlar yaşattı.

Van’da dün öğle saatlerinden itibaren aralıklarla yağan kar hayatı olumsuz etkiledi. 83 yerleşim yerinin yolunun kapanmasına neden olan kar, sürücülere de zor anlar yaşattı. Kimi sürücü kara gömülen aracını çıkarmaya çalışırken, kimisi de buzlanan yollarda ilerlemekte zorluk çekti. Araçları iteleyerek ilerlemelerini sağlamaya çalışan sürücülere yardım eden vatandaşlar, buzlanma nedeniyle zor anlar yaşadılar.

Yaz lastiklerini tam takacakları sırada kışın tekrar geldiğini belirten sürücüler, ilk defa nisan ayında bu kadar kar yağdığını gördüklerini söylediler.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.