Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin sıralaması belli oldu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İngiltere merkezli yükseköğretim kuruluşu “Times Higher Education (THE) Young University Ranking (Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri)”nde dünyada 401-500 bandında, Türkiye’de ise 13. sırada yer aldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin sıralaması belli oldu
Yayınlama: 10.07.2023
A+
A-

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi,  THE Young University Ranking’de Türkiye Genelinde 13. Sırada, Araştırma Alanında 3. Sırada Yer Aldı.

Konuyla ilgili Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada,” THE “Genç Üniversiteler Sıralaması”nda 50 yaşın altında olan dünyanın en iyi üniversitelerinin yer aldığı sıralamada, Türkiye’den 66 üniversite yer almıştır. Bu üniversiteler, mevcut en kapsamlı ve dengeli karşılaştırmaları sağlamak için öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm başlıkları kapsamında belirlenen 13 kritere göre değerlendirilmektedir.”

 

“2023 Genç Üniversiteler” sıralamasında Türkiye’deki üniversiteler arasında 13. sırada yer alan Üniversite;

 “Araştırma” alanında 34.1 puan alarak Türkiye’de 3. sırada,

“Endüstriyel Kazanç” alanında 61.0 puan alarak Türkiye’de 8. sırada

“Öğretim” alanında 23.1 puanla Türkiye’de 22. sırada,

“Uluslararası Görünüm” alanında 19.4 puanla Türkiye’de 40. sırada

“Atıf Sayısı” alanında 10.4 puan alarak Türkiye’de 46. sırada yer almıştır.

 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli; “Üniversitemiz; odaklandığı uzmanlık alanları, teknolojik gelişmeleri, öğrenci merkezli eğitim anlayışının verdiği sorumlulukla olanaklı kıldığı kampüs imkânları, akademik yayın ve atıf niceliği ve dünya üniversiteleri arasındaki konumunu gün geçtikçe daha da belirginleştirmektedir. 41 yıllık Üniversitemiz, ulusal ve uluslararası platformlarda gösterdiği başarılarıyla bunu kanıtlar nitelikte sonuçlar elde etmeye devam etmektedir. Genç ve dinamik bir eğitim kurumu olarak özellikle “Araştırma” alanında Türkiye’de 3. sırada yer almamızı gelişim potansiyelimiz açısından çok değerli bulmaktayım. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin bu önemli başarısını kutluyor emeği geçen tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.