Van ve bölge iller için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji’den edinilen son değerlendirmelere göre; Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da beklenen yağışların kuvvetli gelesi bekleniliyor.

Van ve bölge iller için kuvvetli yağış uyarısı
Yayınlama: 08.12.2023
A+
A-

Van Valiliği’nin yaptığı açıklamaya göre, Van’ın güneyi ile Hakkari’nin kuzeyi, yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Bu nedenle, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı alması beklenen yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıldı.

Yağışların etkili olacağı iller ve bölgeler şöyle sıralanıyor:

Kahramanmaraş, Osmaniye, Malatya, Adıyaman ve Elazığ çevreleri ile Gaziantep’in doğusu

Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Şanlıurfa’nın kuzeyi

Van, Erzurum ve Erzincan’ın güneyi ile Hakkari’nin kuzeyi ve Şırnak’ın doğusunda yüksek alanlar ile dağlık kesimler

Yağışların, bu akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermesi bekleniyor. Yağışların, gece ve yarın sabah saatlerinden itibaren daha kuvvetli olması bekleniyor.

Olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

VAN VALİLİĞİ SANAĞAK VE KAR YAĞIŞI UYARISI YAPTI

Van Valiliği yaptığı açıklama ile, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da beklenen yağışların; bu gece ve yarın (09.12.2023 Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Muş, Bitlis, ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Van’ın güneyi ile Hakkari’nin kuzeyi, yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı alması beklenen yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

 

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.