Van Valiliği’nden ikinci uyarı

Van’da etkili olan kuvvetli sağanak yağışların ardından birçok noktada su taşkınları yaşanırken, bugün için de Van Valiliğinden uyarı geldi.

Van Valiliği’nden ikinci uyarı
Yayınlama: 30.08.2023
A+
A-

Dün sabah saatlerinden itibaren Van’da etkili olan gök gürültülü sağanak yağışların ardından kentin birçok noktasında su taşkınları ve su birikintileri oluştu. Vatandaşlara zor anlar yaşatan yağışların bugün de devam etmesi bekleniyor.

Van Valiliği tarafından yapılan uyarıda, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Van Valiliği tarafından yapılan uyarıda; “Hakkâri çevrelerinde hâlihazırda etkili olan yağışların öğle saatlerinden sonra Van il merkezi (İpekyolu, Edremit, Tuşba, Gürpınar) ve güney ilçeleri (Başkale, Bahçesaray, Gevaş, Çatak), akşamın ilk saatlerinden itibaren ise Van ili genelinde (Erciş, Çaldıran, Muradiye, Özalp, Saray, Gürpınar, Başkale, Bahçesaray, Gevaş, Çatak) etkili olması beklenmektedir.

Yağışların gün batımına kadar yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur” denildi.

Kaynak: WANHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.