Van Telefoncular Birliğinden örnek davranış

Van’da her esnaf gücü dâhilinde depremzedelere yardımcı olmaya başlaması ülkenin gündemine oturdu. Van Telefoncular Birliği, akla gelmeyecek bir yöntemle bir platform kurarak iyiliğin en güzelini yapmayı başardı.

Van Telefoncular Birliğinden örnek davranış
Yayınlama: 14.02.2023
A+
A-

Van Telefoncular Birliği depremzedelere sahip çıkıyor

Van’da telefon satış ve servis hizmeti sunan bir grup telefoncu bir araya gelerek, iyilik yapabilmenin yollarını araştırdı. İyilik yapmak özveri ister, iyilik yapmak emek ister, iyilik yapmak fedakarlık ister anlayışıyla hareket eden Vanlı Telefoncular, “ Van Telefoncular Birliği” adında kurdukları bir iyilik platformu ile yaklaşık 750 aileye çeşitli yardımları ulaştırdı.

Van Telefoncular Birliği sözcülüğüne seçilen Veysel  Akdaş konu ile ilgili Akdamar TV ve Van Havadis Gazetesine yaptığı açıklamada; “Depremi yaşayan bir şehrin çocukları olarak eli kolu bağlı oturmamız mümkün olamazdı. Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren yüreğimizde büyük bir acı hissettik.

Yüreğimiz yandı, ciğerimiz kor ateş gibi içimizi yaktı. Depremin ne olduğu depremin ne anlama geldiğini iyi bilenlerdeniz. Van depreminde de gördük Türkiye halkı Van için yağmur oldu. Van’a yağmur gibi yardımlar gönderildi. Bu gün sıra bizde diyerek arkadaşlarımızla bir araya geldik. Ne yapabiliriz? Nasıl yardımcı oluruz diye bir platform kurduk. Denize atılan bir taş misali az sayı ile başladık sonrasında whatsap grubu üzerinde sayımız kat be kat arttı. Duyarlılık gösteren tüm telefoncu kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Hiç kimse bu olaya duyarsız kalmadı.

Yetkili organlarla yaptığımız çalışmalarla yaklaşık 750 aileye bizzat-i ulaştık. Her aileye acil durumda kullanmaları üzere zarf içerisinde bir miktar nakdi para ulaştırdık. Sonrasında imkanları ölçüsünde her çeşit giyim eşyası, hijyen ve çeşitli yiyecek malzemeleri bırakarak, depremzedelerin kullanımına sunarken, depremzede  vatandaşlardan gelenleri ihtiyaca göre yardımlarımızı devam ettirdik.

Allah hayırdan çıkarmasın inş” diyen Van Telefoncular Birliği sözcüsü Veysel Akdaş, yardımlarının bundan sonrada devam edeceğini belirterek, “Yüce Rabbim bir daha böylesi afetleri ülkemize yaşatmasın” diyerek, depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileğinde bulunarak, “Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.