VAN İŞGEM’de Bir AB Projesi Daha Başlıyor

Birçok alanda yenilikçi olan ve Van’ın dışa açılımını sağlayan VAN İŞGEM’ de yürütülecek olan “Van Geleceğin Mesleklerini Kodluyor” projesi başlıyor.

VAN İŞGEM’de Bir AB Projesi Daha Başlıyor
Yayınlama: 09.08.2023
A+
A-

Konuyla ilgili bilgi veren VAN İŞGEM Yönetim Kurulu  Başkanı Mahmut GEDİK,” Bölgemizdeki gençleri nitelikli hale getirerek işsizliği azaltmak ve gençleri geleceğin mesleklerine yönlendirmek için, MEGDER (Mesleki Eğitim ve Girişimcilik Destekleme Derneği) ve VANSİAD (Van Sanayici İş Adamları Derneği) ortaklığı ile hazırlanan, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda, VAN İŞGEM’ de yürütülecek olan “Van Geleceğin Mesleklerini Kodluyor” proje başvurusu kabul edilerek 17.07.2023 tarihinde imzalanmıştır.” Dedi.

 

“Van Geleceğin Mesleklerini Kodluyor”

Gedik,” Cinsiyet eşitliği odağında ve geleceğin insana yakışır işleri kapsamında Robotik Kodlama ve Yapay Zeka Eğitimleri yoluyla kadınların ve gençlerin istihdam edilebilirliğine katkı sağlanması amaçlanan, 12 ay sürecek olan, 248.739.07 Euro bütçeli proje Doğu Anadolu Bölgesi (TRB2) Van, Bitlis, Muş, Hakkari İllerinde yürütülecektir. Proje kapsamında uygulanacak eğitimler İŞGEM’de bulunan “Hizmet Meslekleri Eğitim ve Kariyer Danışma Merkezi’nde’’ verilecektir.

 

Proje kapsamında şu temel faaliyet uygulamaları gerçekleştirilecektir.

Yapılacak duyurular ile,Van’da ikamet eden meslek lisesi mezunları, iş bulamayan üniversite mezunları ve ilgili branşta yer alan eğitmenlere geleceğin meslekleri kapsamında 50 öğrenci ve 50 eğitmen olmak üzere robotik kodlama ve yapay zeka eğitimleri verilecektir.

İlgili aktörlerin (Akademisyen, Meslek Lisesi Öğretmenleri, Meslek Örgütleri ve STK) katılımı ile geleceğin meslekleri çalışma grubu oluşturulması. Oluşturulan çalışma grubu ile atölye çalışmalarının düzenlenmesi ve geleceğin meslekleri hakkında toplantıların düzenlenmesi. Toplantı sonucu çalışma grup raporunun oluşturulması ve duyurulmasını sağlayarak farkındalığın arttırılmasına katkı sağlanacaktır.

 

Geleceğe hazırlanıyorum farkındalık seminerleri kapsamında, geleceğin meslekleri alanında iyi uygulamaları görmek ve farklı yaklaşımları öğrenebilmek adına ilgili sektör buluşmasının gerçekleştirilmesi. Bilişim sektöründe Dünya’da ve Türkiye’de ki gelişmeler ve toplumsal cinsiyet rolleri seminerleri düzenlenecektir. Geleceğin işleri kapsamında on-line eğitimlerin geliştirilmesi ve verilmesi için Robotik Kodlama ve Yapay Zeka e-modülleri hazırlanacaktır.

“Mezunum Nerede” mezun takip sisteminin kurulması ile verilerin toplanması ve İl Milli Eğitim İlgili birim yetkililerinin, öğrencilerin, öğretmenlerin ve müdürlerin kullanabileceği bir platformun oluşturulması. Böylelikle eğitimlerini tamamlayan kişilerin istihdam edilebilirliğinin takibi gerçekleştirilecektir. Sürdürülebilirliğin sağlanması için sosyal paydaşlardan oluşan “Geleceğin Mesleklerini Gençlere Tanıtıyoruz Çalışma Grubu” oluşturulacaktır.” Dedi.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.