Van Gölü için kendilerini soğuk suya attılar

Van’ın kış turizmine dikkat çekmek için hava sıcaklığının eksi 6 dereceyi gördüğü bölgede Van gölü aktivistleri derneği üyeleri, kısmen donan şelaleye girerek eğlenceli dakikalar geçirdi.

Van Gölü için kendilerini soğuk suya attılar
Yayınlama: 27.01.2024
Düzenleme: 27.01.2024
A+
A-

Van’ın kış turizmine dikkat çekmek için hava sıcaklığının eksi 6 dereceyi gördüğü bölgede Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, kısmen donan şelaleye girerek eğlenceli dakikalar geçirdi.

Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri bu yıl beşincisini düzenledikleri “5. Muradiye Şelalesi Kış Yüzme Şenliği” eksi 6 derece soğukta gerçekleştirdi.

Van Gölü Aktivistleri eksi 6 derecede suya girdi

Kentin doğal güzelliklerine dikkat çekmek için her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Muradiye Şelalesi’nde bir araya gelen aktivistler eksi 6 derece dondurucu suya girdiler. Aktivistler şelalenin soğuk sularında, “Kahrolsun İsrail, Van Gölü kirlenmesin mavi kalsın” sloganı atarak etkilik sonra erdi.

Van Gölü Aktivistleri eksi 6 derecede suya girdi

Konu ile ilgili açıklama yapan Vangölü Aktivistler Derneği Kurucu Başkanı Erdoğan Özel, “Amacımız çevre ve Van Gölü’ne dikkat çekmektir. Biz 4 ilden farkındalık oluşturmak için Muradiye Şelalesi’nde buluştuk. Kış yüzme festivalini gerçekleştiriyoruz. Tüm doğaseverleri buraya bekliyoruz” dedi.

Van Gölü Aktivistleri eksi 6 derecede suya girdi

Muradiye Kaymakamı Melih Aydoğan ise “Van’ın en güzel ve doğa harikalarından biri olan Muradiye Şelalesi’ndeyiz. Muradiye Şelalesi bildiğiniz gibi aynı zamanda 4 mevsim doğanın tüm güzelliklerini barındırıyor. Bugünde Vangölü Aktivistleri Derneği ile burada güzel bir etkinlik yaptık” dedi.

Van Gölü Aktivistleri eksi 6 derecede suya girdi

Dernek üyesi Tuba Beyhan, Havalar her ne kadar soğuk olsa da bizi etkilemiyor. Doğanın olduğu her yerdeyiz. Muradiye Şelalesi’nde yüzdük herkesi buraya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.