Van Expo Fuarların startını verdi

İpekyolu Expo Fuar Aş tarafından organize edilen bu yıl 13. Kez kapılarını açacak olan Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı 3-7 Mayıs 2023 tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Van Expo Fuarların startını verdi
Yayınlama: 02.05.2023
A+
A-

Fuar ile ilgili bir açıklamada bulunan İpekyolu Expo Fuar Aş Tarım Fuarı Koordinatörü Kemal Ulak ; ‘’ Bu yıl 13.sü düzenlenecek olan bölgede tarım sektörünün tek fuarı olan Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda fuarı Doğu Güneydoğu ve Ortadoğu ekseninde sektörün de  buluşma noktası olarak kabul edilmekle birikte, bölgenin en büyük çiftçi buluşması haline gelmiştir. Bölgede tüm çiftçiler ve tarım birimleri tarafından beklenen fuarımız, başta Tarım ve  Orman Bakanlığı olmak üzere Van Valiliği ,Van Ticaret Borsası, Van Ticaret ve Sanayi Odası ,Van Büyükşehir Belediyesi, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Van Ziraat Odaları tarafından desteklenmektedir. Fuarımızda tarım ve hayvancılık aletleri , tohum ,sulama sistemleri ,gıda ve  birçok ürün sergilenecektir. Her yıl traktör ve tarım aletlerinde satış rekorları gerçekleştirilen fuara başta ilimiz çiftçileri olmak üzere çevre illerinden Hakkari , Ağrı Iğdır, Muş, Bitlis’ten çiftçilerimiz fuara davet edilmiştir.’’ Dedi.

Açıklamasında fuarın önemine değinen Ulak “İpekyolu Expo Fuar Aş olarak fuara çok iyi hazırlandıklarını Tarım ve Orman Bakanlığımızın fuara özel bir sergisi olacaktır. Bu doğrultuda tüm tarım birimlerine ve çiftçilerimize özel bir hizmet sunacaklardır. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm halkımıza ücretsiz fidan dağıtımı yapılmaktadır. Fuarımızda tarım aletleri, traktör, tohum, gübre, fidan, peyzaj ürünleri, gıda ve tarımsal bir çok çeşit ürün sergilenecektir.  Birbirinden renkli stantlarımız kurulmuş olup çeşitli ürün ve hizmet tanıtımı yapılacaktır diyerek sözlerine  şöyle devam etti; 13. ‘sü düzenlenen Fuarımıza tüm bölge Tarım ve Orman İl müdürlükleri , ziraat odaları , ticaret oda ve borsalarından ziyaretçi beklenmektedir.” Dedi.

Açıklamanın devamında, “Her yıl onbinlerce ziyaretçiyi yüzlerce profesyonel katılımcıyla buluşturan fuarımız 2023 yılında 150 firmayı  50 bin ziyaretçiyle buluşturmayı hedeflemektedir. Fuarda katılımcı Kobilerimize % 60 KOSGEB desteği sağlanmaktadır. Fuarımızda  en güzel kuzu yarışması düzenlenecek olup çiftçilerimize bilgilendirme ve sunumlar yapılacaktır. Ayrıca bölgemizde rağbet gören 81 İlden gelen yöresel lezzetler fuarda sergilenecektir. Fuar boyunca ücretsiz servislerimiz halkımızın ve çiftçilerimizin hizmetinde olacaktır. Fuarımızın başta çiftçilerimiz olmak üzere tüm halkımıza hayırlı olmasını dileriz. Tüm halkımızı bu büyük şölene davet ediyoruz.” diyerek sözlerini bitirdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.